Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en BovenIJ ziekenhuis gaan intensiever samenwerken

0
183

Op 17 maart 2011 hebben het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het BovenIJ Ziekenhuis hun reeds bestaande samenwerking vastgelegd in een raamovereenkomst. Met als doel om de kwaliteit van de patientenzorg te verbeteren.

De twee ziekenhuizen bundelen kennis en ervaring en lopen hiermee vooruit op de stringenter wordende kwaliteitseisen op het gebied van de hoeveelheid operaties en behandelingen. Daarmee dragen beide ziekenhuizen bij aan de continuïteit en beschikbaarheid van zorg voor de inwoners van de regio (groot-)Amsterdam. Beide ziekenhuizen blijven de inwoners in hun verzorgingsgebied de basis ziekenhuiszorg aanbieden.

In de raamovereenkomsten zijn de uitgangspunten van de samenwerking vastgelegd. De komende jaren kunnen binnen deze overeenkomst, de diverse specialismen initiatieven uitwerken om verder samen te werken. Tevens worden de mogelijkheden verkend of de samenwerking zich op termijn ook kan richten op medisch-ondersteunende afdelingen en niet-medisch ondersteunende activiteiten.