Recordaantal bezoekers aan de tiende Open Dag van het Catharina-ziekenhuis Eindhoven

0
178

Op zaterdag 19 maart organiseerde het Catharina-ziekenhuis voor de tiende keer een open dag. In totaal namen een recordaantal van 2300 mensen een kijkje achter de schermen. Dat zijn vierhonderd bezoekers meer dan vorig jaar. Hoogtepunt van de dag waren de twee hartoperaties die via een live-verbinding te volgen waren.

Onze hartchirurgen opereerden twee patienten aan hun hartaandoening. Ruim 350 belangstellenden konden vanuit het auditorium via een live-verbinding meekijken. Een hartchirurg legde de operatie uit aan de kijkers in de zaal, terwijl tegelijkertijd een andere hartchirurg samen met zijn team de operatie verrichte. Er konden ook vragen gesteld worden aan de specialist die opereerde. Bezoekers waren erg onder de indruk van de uitgevoerde procedure en bijbehorende uitleg.

Gipsarmen en rondleidingen
Daarnaast was er veel belangstelling voor de rondleidingen waarbij een kijkje genomen kon worden op onder meer de verloskamers, de afdeling radiologie, het laboratorium en zelfs een operatiekamer. Op twee zorgpleinen waren stands met doe-activiteiten en demonstraties van de afdelingen: dialyse, hartbewaking en longziekten. Ook werd er informatie gegeven over werken in de zorg. Speciaal voor de kinderen was Bob de Bouwer aanwezig in het ziekenhuis. De gipsverbandmeesters zetten bij 180 kinderen (tijdelijk) hun arm in het gips.

Groot succes
De open dag was een groot succes en mede te danken aan de enthousiaste inzet van zo’n 230 medewerkers van het ziekenhuis. Het was een informatieve en interactieve dag die hopelijk heeft bijgedragen aan veel nieuwe, enthousiaste werknemers voor de zorg.