Covey en Bijbel zijn het wel eens met elkaar

Array

Vorige week maandag  (zie ook  www.unitzorginnovatie.nl, doorklikken op ‘Nieuwsbrieven’) stond een bespreking op deze site van het boek  ‘Prediker voor managers’ van Jan Hoogland en Maarten Verkerk, hoogleraren christelijke filosofie, ethiek en organisatiekunde. Zij vergelijken de wijsheid daarin met die  van Stephen Covey in zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’. Deze auteur pleit voor het levensprincipe om altijd rechtvaardig zijn. De Bijbel laat ruimte, aldus de genoemde auteurs om af en toe onrechtvaardig te zijn.

Naar aanleiding van dit bericht reageerde organisatie-adviseur Arnold den Hartog alsvolgt: ‘Het trof mij dat u de Bijbel citeerde in uw nieuwsbrief. Ik ken de publicatie van Hoogland en Verkerk niet, maar dat als ik het citaat uit Prediker in z’n context lees, maak ik daaruit op dat Prediker beschrijft wat hij soms om zich heen ziet gebeuren, daar niet blij mee lijkt te zijn en dat zeker niet aanbeveelt! De boodschap van het hele bijbelboek Prediker doet mij vermoeden dat Prediker het met Covey eens geweest zou zijn.’  Tot zover Arnold den Hartog. Adviseur Paul Wormer attendeerde mij erop dat Covey een overtuigd Mormoon is en ongetwijfeld de bijbel goed kent. Het zou interessant zijn om hemzelf zijn interpretatie van de Bijbel voor te leggen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen