Veiling boedel prinses Juliana: 850.000 voor Beatrixfonds

Array

Vereniging Spierziekten Nederland Nieuws
De veiling van voorwerpen uit de nalatenschap van koningin Juliana heeft EUR 850.000 opgeleverd voor het Prinses Beatrix Fonds. Het fonds besteedt dit bedrag onder andere aan extra wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. De VSN feliciteert het fonds met dit schitterend geschenk.

De veiling werd gehouden door Sotheby’s in opdracht van de vier erfgenamen: koningin Beatrix en de prinsessen Irene, Margriet en Christina. Koningin Beatrix koos het Prinses Beatrix Fonds voor een deel van de opbrengst. Het Prinses Beatrix Fonds zet zich in voor ruim 200.000 mensen met een spierziekte of bewegingsstoornis.

Onderzoek naar erfelijkheid
De afgelopen tien jaar heeft het Prinses Beatrix Fonds bijna EUR 25 miljoen besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Daardoor zijn mooie stappen gezet op weg naar nieuwe medicijnen en betere behandelmethoden. Helaas is genezing voor de meeste spierziekten nog ver weg. Dankzij de bijdrage uit de veiling kan extra onderzoek naar spierziekten worden gefinancierd. Directeur Jan-Ite de Ruijter: “De opbrengst van de veiling overtreft onze stoutste verwachtingen! Hiermee komt een oplossing voor mensen met spierziekten en bewegingsstoornissen een stuk dichterbij.”

Het fonds toen en nu
Al 55 jaar maakt het Prinses Beatrix Fonds zich sterk voor mensen met een spierziekte. Het begon met de strijd tegen polio. Nu werken we hard om ook andere spierziekten en bewegingsstoornissen te overwinnen. Er staan levens op het spel. Daarom blijft het Prinses Beatrix Fonds investeren in onderzoek. 21 maart 2011

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen