Cancer Energy Day 2011

Array

Op zaterdag 16 april 2011 vindt er een landelijk symposium plaats: Cancer Energy Day. Dit innovatieve symposium, onder auspicien van de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie binnen de Lymfologie, heeft als thema ‘Energie bij kankerpatienten’ en wordt gegeven in Congrescentrum Papendal te Arnhem. Graag verwelkomen wij therapeuten en behandelaars van (ex) kankerpatienten. De incidentie van kanker groeit al geruime tijd. Omdat diagnostische- en behandelmogelijkheden steeds beter worden, stijgen de overlevingskansen voor kankerpatienten. Echter de prevalentie van restklachten na de behandeling van kanker neemt ook toe. De behandeling van kanker is vermoeiend en kost veel energie. Met het thema energie zijn enkele toonaangevende oedeemfysiotherapeuten aan de slag gegaan. Een innovatief en enerverend symposium is het resultaat. De inhoud van het symposium laat deelnemers kennis maken met verschillende methoden om (de perceptie van) energie voor kankerpatienten positief te beïnvloeden. Voor sommige methoden is evidentie gevonden, voor andere zou een stimulus kunnen ontstaan om dit te gaan zoeken. Het symposium kan deelnemers richting geven aan de wijze waarop zij strategieen kunnen ontwikkelen om hun bestaande behandelwijzen aan te vullen met interventies die zich richten op het energieniveau van hun patienten. Bijzondere lezingen verzorgd door experts over onder andere gezonde voeding, bewegen en energie worden afgewisseld met actieve energieverrijkende workshops. Bekende sprekers als Thomas Zijlma, auteur van de bestseller ’37nietjes’ (en beklom onlangs de Alpe D’HuZes tegen kanker), en prof. Dr. Harry van der Wiel, hoogleraar Gezondheidspsychologie, hebben hun medewerking toegezegd. Mis deze unieke kans niet en schrijf u vandaag nog in voor dit innovatieve symposium via www.cancerenergyday.nl !

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen