Twee dagen breien en haken voor Stichting Pink Ribbon tijdens Breidag

Array

Oude ambachten zijn de trend op het hipste haakevenement van Nederland
Op 1 en 2 april a.s. barst het congrescentrum NBC in Nieuwegein uit haar voegen. Tijdens deze twee dagen vindt “Breidag en Haakdag” plaats. Een nieuw en hip evenement dat inspeelt op de trend van dit moment: breien en haken. Starters en beginners, gevorderden en experts halen hun hart op met o.a. 60 stands, gevarieerde en kwalitatieve workshops en tentoonstellingen op het gebied van haken en breien.

Stichting Pink Ribbon
Breidag/Haakdag ondersteunt tevens Stichting Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker. Workshopdeelnemers steunen automatisch dit goede doel. Een deel van het inschrijfgeld wordt afgedragen aan Stichting Pink Ribbon. Er is een knalroze stand waar roze bolletjes wol worden verkocht. De opbrengst komt geheel ten goede aan Stiching Pink Ribbon. Ook de hippe sieraden die speciaal voor Stichting Pink Ribbon zijn ontworpen, worden tijdens Breidag verkocht. Op zaterdag 2 april a.s. overhandigt de event manager Janet Vermist de cheque aan de ambassadrices van Stichting Pink Ribbon.

Hoge inzet
Breidag is alles behalve een suf evenement. Er wordt hoog ingezet met een aantal prominenten uit de brei- en haakwereld zoals Nancy Marchant en Miriam Tegels. De bekende kinderboekenschrijfster Francine Oomen, signeert zaterdag 2 april tijdens Breidag het populaire kinderboek “Hoe overleef ik Wildbreien”.

Nancy Marchant, een Nederlandse breister van Amerikaanse afkomst maakt vrijdag 1 april haar opwachting. Zij maakte in het verleden de mooiste ontwerpen voor het blad Ariadne. Zij geeft eenmalig een unieke workshop Patentsteek (Engelstalig). Daarnaast signeert ze haar nieuwste boek ‘Knitting brioche’. Ook wereldkampioen snelbreien Miriam Tegels verzorgt twee workshops. Verder zijn er diverse workshops op het gebied van kantbreien, haken (voor beginners en amigurumi) en is te leren hoe eenvoudig het is sokken te stoppen.

Alle benodigdheden op het gebied van breien en haken zijn verkrijgbaar in de vele stands. Er is een ruilhoekje en een patronendokter die de moeilijkste patronen uitpluist.

Het nieuwe onthaasten
Breien en haken maken een ware come-back. Het beeld van wollige bezigheid voor oma’s en oudtantes is niet meer van deze tijd. Studenten, moeders, carrierevrouwen: ze storten zich massaal op deze bezigheid. Breien en haken passen als hobby binnen de zoektocht naar nostalgie, rust, huiselijkheid en quality time.

Een grote groep fervente breiers en hakers is dagelijks in de weer met breipennen, haaknaalden en wol. Zij maken de mooiste en hipste tassen, sjaals, spreien, truien en accessoires. Deze ervaren kunstenaars krijgen nu bijval van een enthousiaste groep starters en beginners. “Ja, het klopt! We zien dat steeds meer mensen rust en ontspanning vinden in haken en breien. Het is een ideale bezigheid als je even wilt onthaasten, of iets samen wilt doen met je kids of vriendinnen,” aldus Janet Vermist, Event Manager van Breidag. “Je kunt geweldige dingen maken met naald en draad en in alle stijlen. Modern, retro, barok, klassiek, het maakt niet uit!” aldus Janet. “Breien is al langer een trend. Zo kun je al een aantal jaar in het hele land in diverse cafés samen breien via Stich ’n Bitch. Haken maakt nu een ware inhaalslag.”

Breidag en Haakdag
1 en 2 april in NBC Nieuwegein
Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Entree: EUR 8,=
Website: www.breidag.nl
Breidag is tevens te volgen op Twitter en Facebook

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen