Allianz Worldwide Care behoudt Standard & Poor’s ‘A stable’-rating

Allianz Worldwide Care maakt bekend dat na een recente beoordeling de ‘A stable’-kredietrating van Standard & Poor’s is bevestigd. Deze rating weerspiegelt Standard & Poor’s verwachting dat Allianz Worldwide Care de komende maanden haar beleggingsstrategie zal herzien en de exposure aan beleggingen in deposito’s van Ierse banken drastisch zal verminderen. Dit bericht volgt op de rating van november 2010, toen het bedrijf op ‘CreditWatch’ werd geplaatst na de aankondiging dat de ratings van Ierland naar beneden zouden worden bijgesteld en het land op ‘CreditWatch’ zou worden geplaatst. Standard & Poor’s is van mening dat de financiele kracht van de verzekeraar niet wordt beïnvloed door het sovereign risk (landenrisico) van het financiele centrum.

Deze rating geeft tevens weer dat Standard & Poor’s van mening is dat Allianz Wordwide Care een strategisch belangrijk onderdeel is van de Allianz Group (Allianz SE heeft een ‘AA Stable’-rating) en een concurrerende positie inneemt in de nichemarkt voor internationale particuliere ziektekostenverzekeringen, gecombineerd met uitstekende bedrijfsprestaties en goede underwriting. Standard & Poor’s verwacht dat deze goede positie van Allianz Worldwide Care alleen maar sterker zal worden naarmate de activiteiten worden uitgebreid, met name in potentiele groeimarkten.

Allianz Worldwide Care is gespecialiseerd in internationale ziektekostenverzekeringen voor werknemers en particulieren. Het bedrijf heeft een “A stable”-kredietrating (Standard & Poor’s) en is een 100% dochter van Allianz SE, die een AA-kredietrating heeft. Hierdoor kan gebruik worden gemaakt van de middelen en expertise van één van ’s werelds grootste aanbieders van verzekeringen en financiele diensten.

Claude Daboul, director of Sales, Marketing and Operations van Allianz Worldwide Care: “We zijn zeer verheugd met het opnieuw bereiken van deze sterke ‘A stable’ S&P-rating, aangezien dit een zeer belangrijke factor is bij de beoordeling van de algehele prestaties en financiele stabiliteit van een verzekeraar door bestaande en potentiele klanten. De rating wekt vertrouwen bij assurantiemakelaars, klanten en de lokale toezichthoudende instanties wat betreft onze prestaties en betrouwbaarheid op de lange termijn. Dit goede nieuws volgt op een uitermate succesvol 2010, waarin wij meer dan 30% groei konden rapporteren op het gebied van geschreven premies. Hieruit blijkt dat wij in staat zijn op een zeer concurrerende markt klanten aan te trekken en te behouden.”

Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan dekkingsmogelijkheden voor intramurale, extramurale [?] en tandheelkundige zorg, en zo een veelomvattend internationaal zorgverzekeringspakket met korte of lange looptijd samenstellen dat precies aansluit op hun wensen en behoeften.
Allianz Worldwide Care is de enige internationale zorgverzekeraar die – in het kader van het “Clear to Zero”-initiatief – claims binnen 48 uur na indienen uitkeert. Met een klantretentie van 95% en een klantenbestand waarin veel bedrijven uit de Fortune Global 500 te vinden zijn, blijft Allianz Worldwide Care bouwen aan de reputatie van uitstekende service in de internationale gezondheidszorg.

http://www.allianzworldwidecare.com/
Bron: Allianz Worldwide Care

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen