WikEhealth is een gratis platform voor Ehealth

Array

WikEhealth is een gratis, up-to-date open platform voor het delen van ervaring, kennis en informatie over Ehealth en aanverwante onderwerpen. WikEhealth is gemaakt voor gebruikers van Ehealth, zorgverleners, gezondheidszorg IT-specialisten, overheidsinstanties, onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven, consultants, enz. Doel is een inspirerende omgeving te creeren voor eenieder die ook maar “iets” heeft met Ehealth. WikEhealth is gericht op het verbeteren en het gebruik van eHealth door het delen van Ehealth kennis met elkaar. Er zijn vele projecten, ervaringen, oplossingen, methoden, enz. (zowel goede als slechte) op het gebied van eHealth in de hele wereld. Doel van WikEhealth is dat middels het delen van ervaringen, kennis, inzichten en meningen, een ieder die betrokken is bij Ehealth, de kans krijgt om op een snelle, prettige, goede en goedkope manier van al deze zaken kennis te nemen of de andere leden van de website van zijn/haar ervaringen etc. kond te doen, zodat er een transparante omgeving ontstaat, waardoor er sneller, beter en goedkoper Ehealth kan worden toegepast. In de hoop dat dit uiteindelijk zal leiden tot een gezondheidszorg die bereikbaar en betaalbaar is voor iedere wereldburger.

WikEhealth is gratis en voor iedereen die ook maar “iets” heeft met Ehealth. WikEhealth is een platform voor een hele brede groep en heeft het grote voordeel dat het uiteindelijk gevormd wordt door de leden. Dus als er leden zijn die van een bepaalde categorie heel veel info verzamelen, op de website plaatsen en het tot een levendige rubriek maken, kunnen zij daarmee de richting van WikEhealth beïnvloeden.

Lid worden is zeer simpel en gratis: je hoeft alleen maar “Register” aan te klikken en de rest wijst zich vanzelf ! Belangrijk te weten is dat leden niet lastig gevallen worden met ongewenste reclameetc. WikEhealth kent namelijk geen reclame.

Je bijdrage leveren is zo mogelijk nog simpeler. Je kunt je tekst gewoon schrijven in MS-Word (of vergelijkbaar). Vervolgens kun je met eenvoudig “knippen” en “plakken” de tekst zo op WikEhealth plaatsen. Op de WikEhealth home page staat een filmpje dat je in hele eenvoudige stappen laat zien hoe ook een digibeet zelfs binnen 30 seconden zijn/haar bijdrage kan uploaden. Probeer het zelf zou ik zo zeggen !

In vergelijking met wikipedia heeft WikEhealth een uitgebreid systeem van toegangs- en wijzigingsrechten. Hierdoor kunnen mensen hun eigen bijdrage leveren zonder dat deze door anderen gewijzigd kan worden. Discussies en commentaar kunnen uiteraard wel geleverd worden.

Iedereen kan toegang krijgen tot de inhoud van WikEhealth. Leden kunnen hun bijdragen aan de website toevoegen. Afhankelijk van de aard van de inhoudelijke bijdragen kan gezamenlijk worden geschreven door alle gebruikers of door een beperkte groep gebruikers.

De informatie in WikEhealth is georganiseerd in verschillende categorieen. Om het snel te begrijpen hoe het werkt, ga je naar ‘Quick Tour’ en als je deze tour hebt gemaakt, begrijp je precies hoe het werkt, welke rubrieken er zijn en hoe je er je info kunt krijgen of er zelf op kunt zetten. Daarnaast is er een full-text zoek-functie. Je hoeft niet een “expert” in Ehealth worden, je hoeft alleen genoeg interesse hebben om te beginnen.

Om WikEhealth voor de leden gratis te kunnen aanbieden, is er voor gekozen dat er toch 1 groep is die WikEhealth financieel voorthelpt. Dat is het commerciele bedrijfsleven. Er is gekozen voor Sponsorships. Bedrijfsleden wordt dan ook gevraagd om, indien zij actief willen worden op WikEhealth, hun instemming met het initiatief te tonen door een bijdrage te leveren als Sponsor. Er wordt dan een bescheiden sponsorbedrag gevraagd. Daarvoor krijgen de Sponsors een eigen pagina binnen WikEhealth waarbij ze zich op een eigen wijze zich toch binnen de Ehealth community kunnen profileren. Ze zullen vaak als ‘problem solving co-member of the community’ aanwezig zijn en zo met de leden op een manier kunnen communiceren, dat de leden er ook daadwerkelijk baat bij hebben. Interactief en hulpvaardig zijn hier de trefwoorden. De sponsor bijdrages zijn duidelijk herkenbaar, zodat de leden weten waar de bijdragen vandaan komen.

 

 

Recente artikelen