Marc van den Berg (PGGM) nieuw lid Raad van Toezicht Diabetes Fonds

Per 1 april wordt Marc van den Berg benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds. In deze nevenfunctie is hij verantwoordelijk voor de financiele portefeuille en in die hoedanigheid ook voorzitter van de Financiele Auditcommissie. Van den Berg is werkzaam bij PGGM Vermogensbeheer en volgt de heer Frans Gubbi op, die per 1 mei aftreedt in verband met het aflopen van zijn termijn. De Raad van Toezicht bestaat uit zeven personen, met als voorzitter Sybilla Dekker.

Marc van den Berg (1961) studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij startte zijn loopbaan bij KPMG als consultant op het gebied van business- en IT-strategie. Hij werd partner in 1996 met als aandachtspunt de financiele sector. In 2005 maakte hij de overstap naar PGGM als senior programmamanager Business Development & Innovatie. In 2006 werd Marc van den Berg benoemd tot Chief Operations Officer van PGGM Vermogensbeheer.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het is hiermee de grootste financier van wetenschappelijk diabetesonderzoek in Nederland. Dankzij het Diabetes Fonds heeft het diabetesonderzoek in Nederland de afgelopen decennia een sterke impuls gekregen, waardoor nieuwe behandelmethoden snel binnen bereik van patienten kunnen worden gebracht. De inzet van de duizenden vrijwilligers en steun van particulieren en bedrijven is daarvoor onmisbaar.

Bron: Diabetes Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen