Marc van den Berg (PGGM) nieuw lid Raad van Toezicht Diabetes Fonds

0
565

Per 1 april wordt Marc van den Berg benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds. In deze nevenfunctie is hij verantwoordelijk voor de financiele portefeuille en in die hoedanigheid ook voorzitter van de Financiele Auditcommissie. Van den Berg is werkzaam bij PGGM Vermogensbeheer en volgt de heer Frans Gubbi op, die per 1 mei aftreedt in verband met het aflopen van zijn termijn. De Raad van Toezicht bestaat uit zeven personen, met als voorzitter Sybilla Dekker.

Marc van den Berg (1961) studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij startte zijn loopbaan bij KPMG als consultant op het gebied van business- en IT-strategie. Hij werd partner in 1996 met als aandachtspunt de financiele sector. In 2005 maakte hij de overstap naar PGGM als senior programmamanager Business Development & Innovatie. In 2006 werd Marc van den Berg benoemd tot Chief Operations Officer van PGGM Vermogensbeheer.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het is hiermee de grootste financier van wetenschappelijk diabetesonderzoek in Nederland. Dankzij het Diabetes Fonds heeft het diabetesonderzoek in Nederland de afgelopen decennia een sterke impuls gekregen, waardoor nieuwe behandelmethoden snel binnen bereik van patienten kunnen worden gebracht. De inzet van de duizenden vrijwilligers en steun van particulieren en bedrijven is daarvoor onmisbaar.

Bron: Diabetes Fonds