KPN, TU Delft en UMC St Radboud slaan handen ineen voor gezondheidsprogramma’s medewerkers

Array

KPN, TU Delft en UMC St Radboud tekenen vandaag tijdens het TEDx Maastricht congres “The Future of Health” als initiatiefnemers het “Nieuwe Verdrag van Maastricht: healthy@work”. Hiermee starten de drie partijen een samenwerkingsverband waarbij ze verklaren onder meer te investeren in de gezondheid van de maatschappij met het actief aanbieden van gezondheidsverbeterende programma’s voor hun medewerkers. Doel van het “Verdrag van Maastricht, healthy@work” is om het welzijn van de werknemers en direct betrokkenen (gezinnen) te verbeteren en de huidige ontwikkelingen in de zorg om te buigen, waarbij kosten voor zorg bij werkgevers worden teruggedrongen. Deze partijen willen met dit initiatief de komende tijd hun ideeen omzetten in de praktijk: “practice what you preach”.

De laatste jaren krijgt het motto “voorkomen is beter dan genezen” een steeds belangrijkere plek in de gezondheidszorg. Gerichte veranderingen in levensstijl als bewuster eten, meer bewegen en adviezen hoe om te gaan met stress hebben directe invloed op iemands gezondheid. Deze landelijke beweging gaat volgens de drie werkgevers echter niet snel genoeg. Daarom nemen KPN, de TU Delft en het UMC St Radboud het initiatief voor “Nieuwe Verdrag van Maastricht: healthy@work”. De drie partijen gaan actief hun ervaringen over gezondheidsprogramma’s delen zodat in Nederland best practices worden erkend en gezondheidsmanagement zich als olievlek over de markt verspreidt. Op het TEDx Maastricht congres wordt een oproep gedaan aan andere organisaties om zich aan te sluiten om samen de gezondheid van medewerkers en maatschappij te helpen verbeteren.

KPN levert al geruime tijd innovatieve producten en diensten aan de zorgsector op gebied van e-health. Door middel van ondertekening van dit verdrag wil KPN als één van de grootste werkgevers in Nederland investeren in de vitaliteit van haar medewerkers.

De TU Delft heeft in 2010 al een pilot Health (e)Coach Programma aangeboden aan medewerkers, gericht op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type 2. Mensen werden gecoacht op voeding, beweging, stressmanagement en sociale ondersteuning. Hierbij werd een aanzienlijke gezondheidsverbetering bereikt.
UMC St Radboud heeft met haar kerntaken Opleiding, Patientenzorg en Onderzoek alle elementen voorhanden om ook aan deze ambitie mee vorm en inhoud te gaan geven, mede door topinnovaties. Voor het Universitair Medisch Centrum gaat vitaliteit over de volle breedte van lichaam en geest. Hiertoe dienen een aantal basisvoorzieningen voor de medewerkers op orde te zijn en ziet het UMC in dit initiatief een extra randvoorwaarde om dat nog beter te kunnen gaan doen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen