Patiënten ervaren positieve werking van lichttherapie

Array

Mauritskliniek Utrecht start met lichttherapie
De Mauritskliniek Utrecht, polikliniek dermatologie, heeft haar behandelingen uitgebreid voor patienten. Uit onderzoek bleek dat steeds meer patienten met een chronische huidaandoening een positieve werking ervaren van lichttherapie. Door de toenemende vraag naar lichttherapie is de Mauritskliniek Utrecht per 1 april gestart met het aanbieden van lichttherapie.

Lichttherapie
Drs. Biljana Zupan-Kajcovski, dermatoloog Mauritskliniek Utrecht: “Belichting van de huid met UVB licht, zorgt ervoor dat de ontstekingsreactie bij een huidaandoening wordt onderdrukt, waardoor deze kan verbeteren. Deze vorm van lichttherapie wordt toegepast bij patienten met huidaandoeningen zoals constitutioneel eczeem, psoriasis, lichen ruber planus, prurigo, vitiligo, etc. De behandeling met UVB licht vindt plaats in een speciale lichtcabine en wordt toegepast op het gehele lichaam. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidaandoening zelf en de respons van de huid op de belichting.”

Zorg volledig vergoed
Binnen de Mauritsklinieken wordt de dermatologie over de volle breedte aangeboden, zowel poliklinisch als in dagbehandeling, net als in de reguliere ziekenhuizen. De zorg wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland.

Over de Mauritsklinieken
Met vijf vestigingen in Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Amsterdam zijn de Mauritsklinieken momenteel de grootste zelfstandige polikliniek dermatologie van Nederland. Op dit moment zijn er twaalf dermatologen en zes vaatchirurgen aan de Mauritsklinieken verbonden. De Mauritsklinieken richten zich op het behandelen van alle huidziekten en spataderen. Zij streven ernaar de beste dermatologische zorg voor iedereen toegankelijk te maken.
www.mauritsklinieken.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen