Peter van Kester voorzitter bestuur Stichting Leerstation Zorg

Peter van Kester (57) volgt op 1 april drs. Frans Croonen op als voorzitter van het bestuur van de Stichting Leerstation Zorg.  Mr. drs. Peter A.G. van Kester MHA startte zijn carrière in de accountantswereld, na het afronden van zijn studie bedrijfseconomie en rechten aan de EU en Master of Health Administration (MHA-TIAS). Hij is de laatste vijftien jaar zelfstandig interim manager op het gebied van verander- en crisismanagement en heeft in project-, directie- en bestuurlijke functies gewerkt in de profit en non-profit sector.

Over Stichting Leerstation Zorg
Stichting Leerstation Zorg zet zich in voor de ontwikkeling en kwaliteitsborging van digitaal leermateriaal (e-learning) in de vorm van toetsen en trainingen voor zorg en zorgonderwijs. Leerstation Zorg biedt middels lidmaatschap een grote bibliotheek aan leermateriaal aan voor medewerkers in de zorg of zorgonderwijs. Het leermateriaal wordt ontsloten via het digitale platform: www.leerstationzorg.nl. Uitgangspunt van het leermateriaal is het functioneren van medewerkers in kritische praktijksituaties. Leerstation Zorg heeft een breed netwerk binnen de gezondheidszorg en –onderwijs, brancheorganisaties en belangenorganisaties. De gebruikers van het leermateriaal zijn gezondheidszorg-, welzijns- en onderwijsinstellingen.

Bron: Stichting Leerstation Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen