Rode Kruis Ziekenhuis tekent voor ZIS/EPD van ChipSoft

Array

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk en ChipSoft hebben vandaag een overeenkomst gesloten over de ziekenhuisbrede implementatie van het CS-EZIS.Net, het volledig geïntegreerde ZIS/EPD van ChipSoft. Hiermee heeft het RKZ zich verzekerd van een toekomstbestendig systeem waarin dossiervoering en ordermanagement een ziekenhuisbrede rol spelen. “Dit softwarepakket van ChipSoft ondersteunt medisch specialisten in hun werk”, zegt Peter Boekman, coördinator medische Staf en voorzitter van de stuurgroep ICT van het Rode Kruis Ziekenhuis. “Gegevens van patienten zijn 24 uur per dag en op iedere plek in het ziekenhuis beschikbaar. Dat maakt het eveneens prettig voor patienten; een snel en volledig overzicht van hun dossier op ieder moment van de dag helpt bij het snel, kwalitatief en veilig zorg bieden aan patienten.”

De keuze van het RKZ voor het ziekenhuisbreed geïntegreerde ZIS/EPD van ChipSoft houdt in dat het ziekenhuis de zorglogistiek stroomlijnt. Hierbij wordt handig gebruik gemaakt van ordermanagement. Het Brandwondencentrum van het RKZ en de IC-afdeling van het ziekenhuis krijgen beide een specialistisch dossier en worden tevens voorzien van het Patient Data Management Systeem (inclusief NICE-aanlevering). Met het basisdossier van ChipSoft heeft het RKZ gekozen voor een stevig fundament voor ziekenhuisbrede dossiervoering van specialismen en aandoeningen. Informatie die eenmaal door een behandelaar is vastgelegd, is hierdoor direct beschikbaar voor eventuele andere behandelaars. Om ervoor te zorgen dat de zorgverleners en bepaalde patienten ook buiten de ziekenhuismuren toegang krijgen tot (delen van) het CS-EZIS.Net, neemt het Rode Kruis Ziekenhuis de webapplicatie CS-Zorgportaal in gebruik. Hiermee verhoogt het ziekenhuis de service aan de patient.

Klaar voor DOT
Door de keuze voor het CS-EZIS.Net is het RKZ tevens op tijd verzekerd van krachtige softwareondersteuning omtrent de nieuwe wet- en regelgeving (DOT) die per 1 januari 2012 van kracht wordt.

Zo soepel mogelijk
“Een belangrijke reden om voor ChipSoft te kiezen, is dat dit bedrijf marktleider is in het verzorgen van dergelijke softwarepakketten voor ziekenhuizen”, zegt Boekman. “Dat betekent dat we ons voordeel kunnen doen met kennis die er al is. Door kennis te delen hopen we meerdere modules snel in te kunnen zetten. Daarnaast zullen de digitale communicatiemogelijkheden toenemen; huisartsen kunnen op een veilige manier online uitslagen in zien, zowel verwijzers als patienten zullen online afspraken kunnen gaan maken, et cetera. Het is voor patienten meestal al vervelend genoeg om naar een ziekenhuis te moeten. Alles daaromheen willen we zo soepel mogelijk laten verlopen. Als patient op je eigen moment een geschikte afspraak kunnen maken, hoort daarbij.”

Internationale top
Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio Kennemerland. Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis staat nationaal en internationaal aan de top, zowel op vaktechnisch als op wetenschappelijk gebied. Het ziekenhuis heeft meer dan vierhonderd bedden en er werken circa 1400 mensen. Meer dan 300 vrijwilligers komen met regelmaat bij het ziekenhuis over de vloer.

De patient staat centraal in het Rode Kruis Ziekenhuis. Het ziekenhuis probeert de kwaliteit van de zorg continu te verbeteren en wil een zo volledig mogelijk pakket aan professionele zorg bieden. Daarom werkt het RKZ nauw samen met huisartsen, thuiszorg, verpleeghuizen en andere zorgorganisaties in de regio.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen