Agis en Achmea mogen fysiotherapeuten niet uitsluiten van de basisovereenkomst

Array

Rechter stelt KNGF in het gelijk Agis en Achmea mogen op grond van de voorwaarden Kwaliefy 2009/2010 fysiotherapeuten niet uitsluiten van de basisovereenkomst
Zoals bekend heeft het KNGF samen met 17 fysiotherapeuten een kort geding aangespannen tegen Agis en Achmea, omdat we het niet eens waren over de voorwaarden die Agis en Achmea stellen aan deelname aan Kwaliefy in 2009 en 2010. Op 6 april deed de rechter uitspraak en stelde daarin het KNGF en de fysiotherapeuten in het gelijk.

De rechter oordeelde dat het Agis en Achmea verboden is om uitsluitend op grond van de voorwaarde Kwaliefy 2009/2010 fysiotherapeuten uit te sluiten van de basisovereenkomst 2011. Op basis van deze uitspraak gaat het KNGF met Agis en Achmea in overleg over de uitvoering ervan.
Het KNGF vindt dat de uitspraak betekent dat voor alle fysiotherapeuten die uitsluitend niet voldeden aan de voorwaarden Kwaliefy 2009/2010, alsnog een basisovereenkomst geldt per 1 januari 2011.Agis en Achmea kunnen nog in hoger beroep gaan. Of zij daarvan gebruik zullen maken, is onbekend. Wij houden u op de hoogte.

De volledige uitspraak vindt u hier.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen