Antwoorden Kamervragen houtskoolschets Beginselenwet zorginstellingen

Antwoorden van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mw. drs. M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllnerop de vragen van de vaste commissie voor VWS over het geschetste voorstel van de Beginselenwet zorginstellingen (Kamerstuknummer 32604).

In aanvulling op de antwoorden in het  verslag hieronder kan zij melden dat op 14 maart 2011 een In voor Zorg bijeenkomst heeft plaatsgevonden naar aanleiding van de houtskoolschets Beginselenwet. Bij deze bijeenkomst waren behalve zijzelf, vertegenwoordigers aanwezig van clientenorganisaties, er waren verzorgenden, bestuurders van zorginstellingen en zorginkopers.  Zij hebben goede gesprekken gehad over de invulling van de Beginselenwet. De minister heeft de inbreng van deze bijeenkomst kunnen benutten voor de beantwoording van de vragen.Tijdens de bijeenkomst is een filmpje vertoond over het belang van de dialoog tussen client en zorgverlener.
Van de bijeenkomst zijn een publieksverslag en een filmverslag gemaakt. Beide films en het verslag kunt u vinden op www.invoorzorg.nl.


http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/04/11/aanbieden-antwoorden-kamervragen-houtskoolschets-beginselenwet-zorginstellingen/aanbieden-antwoorden-kamervragen-houtskoolschets-beginselenwet-zorginstellingen.pdf

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen