De Week van Kinderhulp: Voor een beetje gewoon geluk!

Komende week is de week van Kinderhulp. Zo’n 25.000 vrijwilligers gaan weer langs de deur voor de jaarlijkse collecte. Voor iedereen in Nederland het moment om even stil te staan bij een grote groep kinderen in ons land die het moeilijk hebben. En voor duizenden pleegkinderen is het ook een week om naar uit te kijken. Volgend weekend vindt namelijk weer het Kinderhulp X-Change Pleegzorgweekend plaats, dit keer in attractiepark Walibi Holland.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al 50 jaar kinderen met minder kansen. Mede dankzij de jaarlijkse collecte helpt Kinderhulp jaarlijks tienduizenden kinderen. Tot nu toe vooral binnen de jeugdzorg. Maar ook daarbuiten is de nood hoog. Volgens de cijfers van het CPB groeien 340.000 kinderen in ons land op in armoede. Voor hen zijn ‘vanzelfsprekende dingen’, zoals een leuk dagje uit, sporten, een weekje kamperen, zwemles of een fiets, vaak niet weggelegd. Kinderhulp vindt dit niet acceptabel en wil hier iets aan doen. Bijvoorbeeld door het mogelijk maken van het landelijke pleegzorgweekend X-Change.

Kinderhulp X-Change Pleegzorgweekend
Op 16 en 17 april komen pleeggezinnen uit heel ons land samen in Walibi Holland in Biddinghuizen voor het tweejaarlijkse Kinderhulp Pleegzorgweekend. Kinderhulp is hoofdsponsor van dit evenement en maakt hiermee mogelijk dat duizenden pleegkinderen kunnen genieten van een heerlijk dagje uit. Iets wat voor de meeste van hen normaal gesproken niet is weggelegd. Voor pleegouders ook een uitgelezen kans om ervaringen uit te wisselen. Naast alle geweldige attracties wordt het weekend ook opgeluisterd met diverse optredens, o.a. van Kinderhulp ambassadeurs Rev’n Ros.

Geef voor geluk!
Kinderhulp vindt dat alle kinderen de kans moeten krijgen om hun talenten te ontwikkelen en (leuke) ervaringen op te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door lid te worden van de plaatselijke voetbalclub. Ook een weekje kamperen kan hen helpen om even hun problemen te vergeten en gewoon kind te zijn.
In de jeugd wordt de basis gelegd voor je verdere leven. Daarom is het zo belangrijk om juist kinderen, die het moeilijk hebben, een steuntje in de rug te geven. Met initiatieven zoals het X-Change Pleegzorgweekend, Actie Pepernoot (Pakjesavond voor 50.000 kinderen in de jeugdzorg), Back2School (schoolspullen voor 7000 kinderen uit achterstandsgezinnen), bijdragen aan vakanties en ludieke acties als Kinderzwerfboek, probeert Kinderhulp bij te dragen aan een beetje gewoon geluk.

De economische crisis treft iedereen in ons land. Dat voelen we allemaal in onze portemonnee. Maar Kinderhulp doet toch een oproep aan iedereen die het kan missen om te geven aan de collectant. Want juist nu is hulp aan deze kwetsbare groep in onze samenleving zo hard nodig. En een investering in onze jeugd is een investering in onze toekomst!