Vele scholieren kandidaat voor gezondheidsprijs

Array

Tot 1 april konden middelbare scholieren van 45 Utrechtse scholen hun profielwerkstuk (PWS) opsturen naar de jury van de gezondheidsprijs. Deze prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt  op vrijdagmiddag 10 juni in De Uithof. Vereiste is dat het PWS gaat over een public health onderwerp. De jury let op onder meer kwaliteit van de betoogtrant, de originaliteit van het onderwerp en de vormgeving. Zij staat onder leiding van de UMC Utrecht hoogleraar Dop Bär en verder uit vertegenwoordigers van de Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en de Bilthovense middelbare school De Werkplaats.

Per 1 april hebben wij vele inzendingen ontvangen, soms voorzien met prachtige filmpjes op DVD. De jury gaat nu aan de slag met het selecteren van genomineerden. Die presenteren dan hun PWS op 10 juni. DE eerste prijs omvat 1. Eeuwige roem 2. 500 euro 3. Een stage van één week over het PWS onderwerp bij een Utrechtse expert. Alle genomineerden mogen komen kijken naar een FC Utrecht wedstrijd vanuit de Sky box van zorgverzekeraar Agis.

Wie naar de bijeenkomst wil  komen op vrijdagmiddag 10 juni, stuurt een email naar organisator Cora Bastiaansen op [email protected] Achterliggende doelstelling voor de gezondheidsprijs is het stimuleren van gezondheidsonderwijs op middelbare scholen en het verleiden van scholieren om een baan te kiezen in de zorg.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen