Amphia viert 1e lustrum met show Circus Herman Renz

Array

MS-Centrum trakteert patienten op circusbezoek
Patienten met Multiple Sclerose (MS) vieren vrijdag 15 april het vijfjarig bestaan van het Multiple Sclerose Centrum van het Amphia Ziekenhuis. Initiatiefnemer Evert Sanders, neuroloog in Amphia, trakteert de patienten en hun familie op een voorstelling van Circus Herman Renz. “Wij bieden meer dan alleen medische zorg en daar hoort ook een avond ontspanning bij.”

Alle twaalfhonderd plaatsen van de show met de toepasselijke naam ‘Celebration’ zijn door de neuroloog voor zijn patienten gereserveerd. Sanders: “Het MS-Centrum Amphia heeft in korte tijd ontzettend veel bereikt op het gebied van voorlichtingprogramma’s, behandelmethodes en onderzoek. Dit succes willen wij graag delen met onze patienten én hun familie. Want MS raakt meer mensen dan alleen de patient.”

2011
Het jaar 2011 is een bijzonder jaar voor het MS-Centrum. Naast het jubileum verwacht Sanders dit jaar het ISO-certificaat te behalen. Met dit keurmerk wordt het MS-Centrum officieel als (inter)nationaal instituut erkend. “Dit betekent dat wij gestructureerd werken en aan alle vooraf gestelde eisen van kwaliteitsmanagement voldoen”, licht hij toe. Het MS-Centrum volgt verder de nieuwste ontwikkelingen op farmaceutisch gebied op de voet en eind 2011 is de eerste orale medicatie tegen MS in de vorm van een pil verkrijgbaar. Tot op heden kregen MS-patienten de medicijnen via een injectie of infuus toegediend. Sanders: “Ook de komende jaren blijven wij samen met patienten zoeken naar nieuwe mogelijkheden om MS te behandelen en hen op alle mogelijke manieren bij de ziekte te ontlasten.”

MS-Centrum
Sinds de oprichting in 2006 is het aantal te behandelen patienten van het MS-Centrum verdubbeld van zeshonderd naar elfhonderd. Dit is 8% van alle MS-patienten in Nederland. Deze mensen lijden aan Multiple sclerose (MS), een chronische aandoening van het centraal zenuwstelsel. In het MS-Centrum in Breda vinden behandeling, begeleiding en onderzoek plaats. Het centrum is een samenwerkingsverband tussen het Amphia Ziekenhuis en Revant Revalidatiecentrum. “Dit is uniek”, benadrukt Sanders, “doordat neurologen en revalidatieartsen samen met verschillende andere medisch specialisten en zorgverleners werken aan de best mogelijke zorg voor de patient.”

Bron: Amphia Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen