Themamiddagen kanker: Hormonale behandeling bij kanker

Array

Evean, ’t Praethuys en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houden op vanmiddag een themamiddag voor mensen met kanker en hun naasten over ‘hormonale behandeling bij kanker’. Het is de zesde bijeenkomst van een serie van zeven themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig.

Hormonale therapie
Deze bijeenkomst heeft als thema ‘hormonale behandeling bij kanker’. De deskundige is mevrouw S. de Bie, nurse practitioner oncologie MCA. Zij vertelt over de verschillende vormen van kanker die behandeld worden met hormonale therapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Tijdens deze middag wordt ingegaan op de mogelijke bijwerkingen en hoe ermee om te gaan. Er is gelegenheid om vragen te stellen en om ervaringen uit te wisselen.

’t Praethuys
De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in ’t Praethuys, Westerweg 50 te Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en staat de thee en koffie klaar. Het bijwonen van deze middag is gratis.

Aanmelden
Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patientenvoorlichting (huisnummer 037) van het MCA, telefoon: (072) 548 3500 begin_of_the_skype_highlighting (072) 548 3500 end_of_the_skype_highlighting. Voor deze themamiddag is een minimum aantal van acht personen vereist en een maximaal aantal van vijfentwintig.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen