Viviane daagt vrouwen uit op trampoline Grote Markt

0
218

Hoge Nood
Hoofdprijs: een droge onderbroek
Op dinsdag 12 april worden vrouwen op de Grote Markt in Groningen uitgedaagd om een sprong op de trampoline te wagen. Met deze ludieke actie willen Stichting Bekkenbodem Patienten (SBP) en het Martini Ziekenhuis aandacht vragen voor Viviane, de campagne die ongewenst urineverlies bespreekbaar moet maken. Eén op de vier Nederlandse vrouwen boven de dertig heeft hier last van. De helft durft er niet over de praten.

Onderdeel van de campagne is het theaterstuk Het verlies van Viviane, dat maandag 18 april in de Stadsschouwburg in Groningen wordt opgevoerd. De rol van Viviane wordt vertolkt door actrice Frederiek Voskens. Ze vertelt haar tragikomische verhaal in de hoop dat vrouwen het herkennen en het probleem aanpakken. Geschat wordt dat de helft van vrouwen met incontinentie zich schaamt en daarom niet naar de dokter stapt om zich te laten behandelen. Viviane wil dat veranderen.

Het Martini Ziekenhuis in Groningen is betrokken bij deze campagne omdat de afdeling Gynaecologie een vernieuwend zorgprogramma voor de behandeling van incontinentie heeft opgezet. Het IVON-zorgprogramma, dat staat voor Incontinentie Verzakking Operaties Nieuwe stijl, sluit naadloos aan bij de landelijke campagne van de Stichting Bekkenbodem Patienten.

Kaarten voor Het verlies van Viviane op 18 april in Groningen zijn verkrijgbaar via de website www.viviane.nu, bij de polikliniek Gynaecologie van het Martini Ziekenhuis en bij de kassa van de Stadsschouwburg € 5,- per stuk).

Dinsdag 12 april
11.30 – 14:00 uur
Grote Markt Groningen

Voor wie: alle vrouwen
Wat: een sprong op de trampoline
Hoofdprijs: een droge onderbroek