Definitieve centralisatie van de klinische verloskunde van ziekenhuis Bernhoven

Array

”Goed bevallen doe je natuurlijk in Bernhoven”
Op 29 april aanstaande vindt de definitieve centralisatie van de klinische verloskunde van ziekenhuis Bernhoven van locatie Oss naar locatie Veghel plaats. Tot de verhuizing naar de nieuwe locatie in Uden begin 2013 kunnen aanstaande moeders bevallen in Veghel. Om de kwaliteit van zorg te garanderen is concentratie onvermijdelijk.

Zwangere vrouwen kunnen voor zwangerschapscontroles wel terecht op de poliklinieken gynaecologie van beide locaties van ziekenhuis Bernhoven, echter een eventuele opname en/of de bevalling zal in Veghel plaatsvinden. De nieuwe situatie is het antwoord op het ernstige tekort aan gespecialiseerd verpleegkundig personeel. Één locatie betekent meer aandacht voor moeder en kind en voldoende personeel waardoor de kwaliteit van zorg en veiligheid voor (aanstaande) moeder en kind is gegarandeerd.

Het ziekenhuis beschikt in Veghel over zes verloskamers en 21 bedden en één poliklinische verloskamer en biedt hiermee voldoende capaciteit om zwangeren in de regio Oss-Uden-Veghel van goede zorg te voorzien.

Informatieavonden:
Ziekenhuis Bernhoven organiseert informatieavonden voor zwangeren en hun partners op de Veghelse locatie. Op dinsdag 19 april, maandag 23 mei, dinsdag 5 juli en dinsdag 18 oktober zijn zij van harte welkom in het personeelsrestaurant in Veghel van 20.00 uur tot 22.00 uur. Aanmelding via de assistente van de polikliniek van zowel locatie Oss als Veghel. De aanstaande ouders krijgen daar een rondleiding door het ziekenhuis, nemen een kijkje in de verloskamers en op de kraamafdeling zodat zij zich alvast een beetje thuis kunnen voelen en zich goed kunnen voorbereiden op de bevalling.

Voor meer informatie ga naar www.bernhoven.nl, mail naar [email protected] of neem telefonisch contact op met 0413-381500.

Karel Bruinsma

Werkzaam als adviseur communicatie en patiëntenvoorlichting in ziekenhuis Bernhoven. Voorheen als communicatieadviseur werkzaam bij Vizier (tegenwoordig Dichterbij), verstandelijk gehandicaptenzorg.
Tevens auteur van het boek 'Ouwe Tinus' over de geschiedenis van de St. Augustinusstichting in Gennep en freelance redacteur human interest en beeldende kunst.

Recente artikelen