Thermo Fisher Scientific met nieuwe stand op 64e NVKC Voorjaarscongres in Veldhoven

Vandaag presenteert Thermo Fisher Scientific zich op het 64e NVKC Voorjaarscongres in Veldhoven. Thermo Fisher Scientific profileert zich met o.a. Copeptin en Procalcitonine. Procalcitonine is een biomarker die uitermate geschikt is voor de sturing van het antibioticabeleid van de individuele patient.

Onlangs verscheen het artikel : Procalcitonin levels predict bacteremia in patients with community acquired pneumonia: A prospective cohort trial. (F. Müller et al; Chest , prepublished online March 2010).

Bij een cut-off waarde van 0.25 µg/l tonen ze een besparing aan van het aantal bloedkweken van 37%

Vorige maand verscheen: Procalcitonin reflects bacteremia and bacterial load in urosepsis syndrome: a prospective observational study. (C. van Nieuwkoop et al; Critical Care , epublication Nov. 2010) In deze Nederlandse multicenter studie werd aangetoond dat bij een identieke cutoff van 0.25 µg/l de besparing van het aantal bloedkweken 40% kan zijn.

De Copeptin test helpt medisch personeel om snel en accuraat de diagnose acuut myocardinfarct (AMI) te stellen. Copeptin is een  gepatenteerde biomarker voor AMI, die in combinantie met de Troponine biomarker test, binnen enkele minuten kan vaststellen of een patient ook daadwerkelijk een acuut myocardinfarct (AMI) heeft. Nu gebruiken artsen het ECG in combinatie met Troponine  bij de meeste patienten met pijn op de borst, pas na minimaal 4 uur na het optreden van symptomen en aanvullende testen is pas na 6 tot 9 uur duidelijk of een patient een hartinfarct heeft of heeft gehad.

Tijdens het MVKC congres van 13 – 15 april 2011 kunt u informatie inwinnen bij de productspecialisten van Thermo Fisher Scientific die aanwezig zijn, in hun nieuwe stand, in het Conference Centre Koningshof Veldhoven.
Programma 64e NVKC Voorjaarscongres(titels van enkele voordrachten nog onder voorbehoud)13 tm 15 april: NVKC Voorjaarscongres Veldhoven.
B VJC11programma6.pdf

woensdag 13 april 2011
4e Voorjaarssymposium voor leidinggevende analisten “Kennis en kunde een loopbaan lang”. Locatie: Congrescentrum Koningshof, Veldhoven
B folder_anasymp11.pdf

woensdag 13 april 2011
Casuistiek: tussen lab en kliniek 2011, Koningshof Veldhoven
B /431-VJC11programma2.pdf

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen