Autismevriendelijkheidsprijs voor Sylvia Hasper van Landelijk Netwerk Autisme

Array

Autismevriendelijkheidsprijs voor voorvechtster van goed onderwijs voor leerlingen met autisme.
Afgelopen zaterdag heeft de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), bij de afsluiting van de Autismeweek, de Autismevriendelijkheidsprijs 2011 uitgereikt aan Sylvia Hasper, projectleider van het Landelijk Netwerk Autisme.
De Autismevriendelijkheidsprijs wordt sinds 2010 uitgereikt door de NVA aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen autisme. Iedereen kan hiervoor een persoon of een organisatie nomineren. Dit jaar ontving de NVA 72 nominaties voor in totaal 31 personen en organisaties. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Fred Stekelenburg, directeur van de NVA, heeft de ontvangen nominaties beoordeeld.
Sylvia Hasper ontving de prijs omdat zij zich in het tienjarig bestaan van het Landelijk Netwerk Autisme tomeloos heeft ingezet voor jongeren met een autisme spectrum stoornis en in het bijzonder voor het opzetten en ontwikkelen van de Steunpunten Autisme. Deze richten zich landelijk op de begeleiding van leerlingen met autisme binnen alle vormen van het onderwijs. Door haar tomeloze energie en een stroom aan producten en vooral initiatieven kregen de Steunpunten Autisme de kans om zich in te zetten voor de doelgroep. Autisme is in het onderwijs op de kaart gezet door het LNA. “Ondanks de enorme (tegen) wind die momenteel waait over het onderwijsveld, gaat zij door met het behartigen van de belangen voor deze doelgroep. Door de bezuinigingen in het passend onderwijs zullen de steunpunten gaan verdwijnen en daarom verdient Sylvia Hasper de Autismevriendelijkheidsprijs 2011 als steuntje in de rug.”, aldus Fred Stekelenburg, directeur van de NVA.
Sylvia Hasper draagt de prijs op aan alle steunpuntfunctionarissen autisme, scholen en ouders die het LNA een warm hart toedragen en er met elkaar voor zorgen dat jongeren met autisme Passend Onderwijs krijgen en zich in de maatschappij kunnen handhaven.
De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) maakt zich al meer dan 30 jaar sterk voor mensen met autisme en hun familie. Het doel van de vereniging is om de maatschappelijke positie van kinderen en volwassenen met autisme te versterken. De NVA probeert een bijdrage te leveren aan de vermindering van, of de oplossing van de problemen waar kinderen en volwassenen met autisme mee te maken hebben op alle levensgebieden en in alle levensfasen.
Landelijk Netwerk Autisme
Sylvia Hasper is projectleider van het Landelijk Netwerk Autisme. Het LNA staat voor kennis- management op het gebied van onderwijs en autisme en geeft voorlichting en stimuleert scholen om samen te werken ten behoeve van goed onderwijs voor kinderen met autisme in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het vervolgonderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Autismevriendelijkheidsprijs voor Sylvia Hasper van Landelijk Netwerk Autisme"

  1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    Wilt u meer informatie over het programma of over de regionale bijeenkomsten die worden georganiseerd op scholen die gespecialiseerd zijn in onderwijs aan leerlingen met autisme?
    Neem dan contact op met Sylvia Hasper, projectleider Landelijk Netwerk Autisme en de regionale bijeenkomsten SociaalOpStap via [email protected]

Comments are closed.

Recente artikelen