Een ziekenhuis voor en door de regio

Sinds 2008 zit Manon Velde-Katgert in de Raad van Bestuur van ziekenhuis Bernhoven. De nieuwbouw in Uden was voor haar een belangrijke aanleiding om naar de functie te solliciteren. Als manager Financieel-Economische Zaken kreeg ze voor het eerst met de plannen te maken en van lieverlee rolde ze er steeds verder in. De nieuwbouw maakt nu deel uit van haar portefeuille.

Door Monique van de Vall
Dat de bouw aan de buitenkant voorspoedig verloopt ziet iedereen die langs het bouwterrein rijdt. Maar ook de organisatorische kant heeft volop de aandacht. Velde-Katgert: “Een nieuw ziekenhuis betekent een nieuwe manier van werken. Daar werken we nu al aan, zodat we er straks, als de deuren in 2013 opengaan, klaar voor zijn. Zo willen we Alert, een digitaal zorgsysteem, zomer 2012 al operationeel hebben. De nieuwbouw staat op alle afdelingen, op alle niveaus, hoog op de agenda. We zijn inmiddels ook gestart met een nieuwe structuur, waarin we werken met resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE’s). In 2012 moet deze vernieuwde organisatiestructuur volledig zijn uitgerold, zodat het ziekenhuis sneller kan inspelen op wensen van de patiënten. Want die patiënt, daar gaat het uiteindelijk om.”
Voortraject
Het voortraject vond ze niet minder boeiend. Velde-Katgert: “In de ontwerpfase had de architect zijn eigen ideeën, wij moesten ons budget bewaken. Ook de aanbesteding is heel goed verlopen. De combinatie Hurks van der Linden-Kuijpers stak boven de andere partijen uit. Met hen zijn we de bestekfase ingegaan. Bij onze samenwerking staat het gemeenschappelijke belang voorop. De betrokkenheid van alle partijen is groot. Dat hoort ook bij ons. Wij zijn echt een ziekenhuis voor en door de regio.”

Recente artikelen