Presentatie boek Aldith Hunkar in Zwolle

Woensdag 20 april 2011 om 15.00 uur presenteert Aldith Hunkar het boek ‘Gewoon, maar dan anders’ op het Hengeveld College in Zwolle. Dit boek is geschreven in opdracht van de Ambulante Dienstverlening van de Ambelt met als doel te laten zien dat kinderen met een ‘rugzakje’ goede, specialistische zorg moeten blijven) krijgen.

Directeur van de Ambulante Dienstverlening, Jan Vermue: “In dit boek is te lezen hoe belangrijk goede begeleiding is voor kinderen met gedragsproblemen of psychiatrische problematiek. De verhalen van deze leerlingen maken duidelijk hoe noodzakelijk het is dat we oog houden voor deze speciale doelgroep”. Het boek, geschreven door Kees Opmeer, gaat over speciale leerlingen op een gewone school die last hebben van een stoornis, bijvoorbeeld autisme of ADHD. Ze maken soms moeilijk contact met anderen, voelen zich eenzaam of zijn wel eens in de war omdat het zo druk is in hun hoofd. Goede begeleiding kan ervoor zorgen dat deze leerlingen met plezier naar school gaan en deze met succes afmaken. Hierdoor krijgen ze meer kansen om later volwaardig en zelfstandig aan de maatschappij deel te nemen. De Ambulante Dienstverlening van de Ambelt, een organisatie voor speciaal onderwijs, biedt deze begeleiding.

De leerlingen waar het om gaat zijn gewoon maar ook anders, ze hebben allemaal bijzondere kwaliteiten. Kees Opmeer heeft in opdracht van de Ambulante Dienstverlening gesprekken gevoerd met 13 leerlingen. Dit heeft geleid tot de indrukwekkende verhalenbundel ‘Gewoon, maar dan anders’ voorzien van sprekende foto’s, gemaakt door Marieke Opmeer.

Naast de leerlingen komt ook een aantal ambulant begeleiders aan het woord. Zij nemen de lezer mee in hun bevlogenheid in het werken met deze leerlingen en geven een beeld van hun werk en de samenwerking met ouders en school.

Programma

Tijdens de presentatie komt ook Luc Greven, wethouder van Onderwijs en loco-burgermeester van gemeente Steenwijkerland, aan het woord en treedt de bekende entertainer Bart van de Belt op, zelf oud-leerling van de Ambelt. De leerlingen en de ambulant begeleiders die in het boek voorkomen, krijgen van Aldith Hunkar persoonlijk een exemplaar uitgereikt.
Acties scholen

Na de presentatie wordt door middel van een video teruggeblikt op de door de Ambulante Dienstverlening georganiseerde actie ‘Laat je horen’. Op woensdagmorgen 20 april vinden tussen 11.00 en 12.00 uur acties plaats op diverse Ambelt-locaties in Zwolle, Apeldoorn en Deventer. De leerlingen en medewerkers van deze scholen zullen op hun eigen, ludieke wijze laten horen waarom voor hen speciaal onderwijs zo belangrijk is. Een actie tegen de bezuinigingen, maar vóór een passende plek voor elk kind.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen