Derde dinsdag in april is de dag van de Gezonde Schoolkantine

19 April is de dag van De Gezonde Schoolkantine. Het thema voor die dag is “Samen verantwoord naar een gezonde school”. Deze themadag is er om met schoolbesturen, ouderraden en leerlingenraden te discussieren over het thema “De gezonde schoolkantine”. Initiator van deze jaarlijks terugkerende dag op de derde dinsdag van april is Arron Fresh.

Arron Automatics Franchise BV, franchisegever en eigenaar van de Arron Fresh formule, hecht veel waarde aan hoe schoolbesturen, ouders en leerlingen kijken naar de invulling van schoolkantines. Op de dag van De Gezonde Schoolkantine is er gelegenheid voor deze schoolbesturen om samen met ouders en leerlingen te discussieren over wat er bij hun op school goed gaat of wellicht beter kan.

De dag van De Gezonde Schoolkantine 2011 vindt plaats in de Caballero-fabriek te Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door Gastheeren Catering & Events.
Arron Fresh heeft Vivian Reijs die dag als voorzitter aangesteld. Vivian Reijs is, o.m. bekend van Sterren dansen op het ijs, voedingsdeskundige. Waarbij haar interesse uitgaat naar eetgedrag onder jongeren. Tijdens de bijeenkomst zal er ruimte zijn om te discussieren hoe dit eetgedrag bij jongeren op een positieve manier te beïnvloeden. Ook zullen er die dag afgevaardigden aanwezig zijn van het Voedingscentrum en het Convenant Gezond Gewicht.

Eat and Jam
Gedurende het programma is er ook een Eat and Jam sessie ingebouwd.
De missie van Eat and Jam is het bereiken van zoveel mogelijk jongeren maar ook  volwassenen en daarbij het belang van gezond eten overbrengen. Natuurlijk moet je de ‘kids’ aanspreken in de taal die ze willen horen, we gaan zelfs een stapje verder. “Dit doen we met een spectaculaire presentatie waarbij onze Food Artist heerlijke gerechten bereid ondersteund met swingende tunes van dj Flex-a-tone een intelligente Freestyle raps door mc DRT”, aldus Foodartist Clifton Overman.

De kosten voor deelname aan deze dag zijn gratis.
Voor elke deelnemer doneren wij 10,= euro aan Stichting Stop Kindermisbruik.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deelname.
Schoolbesturen kunnen zichzelf, hun ouderraad en leerlingenraad vrijblijvend opgeven via http://bit.ly/dOZ9DG

Gratis verantwoorde lunch voor uw school!
Onder de aanwezige scholen zullen wij 15 lunches verloten voor de docentenkamer.
Deze dag is om u te informeren, motiveren, maar vooral door elkaar te laten inspireren

Wat doet Arron Fresh?
Op een locatie van Arron Fresh moet het voor leerlingen in één oogopslag duidelijk zijn dat het hier gaat om een schoolcateraar welke producten aanbiedt die lekker, gezond en verantwoord zijn tegen een eerlijke prijs / kwaliteit verhouding. Arron Fresh locaties werken volgens de uitgangspunten van het Convenant Gezond Gewicht en bieden daarmee een gezonde balans in het assortimentsaanbod van verantwoorde en minder verantwoorde producten. Personeel van Arron Fresh zijn in het bezit te van een HACCP certificering. Hiermee wordt de voedselveiligheid gegarandeerd.

Met de huisstijl van Arron Fresh wordt er duidelijk gecommuniceerd naar leerlingen over wat de doelstelling is van Arron Fresh.
Bron: Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen