Nationale Bescherm Je Huid Dag 2011

Op zaterdag 21 mei 2011 organiseren de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV), het Huidfonds, de Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH), Stichting Melanoom, Galderma en La Roche-Posay samen de Bescherm Je Huid Dag.

De doelen van deze dag zijn:
1. Het creeren van een grotere bewustwording van de gevaren van de zon en,
2. Het benadrukken van het belang van huidcontrole (= zelfcontrole), om zo huidkanker in een vroeg stadium te herkennen.

Onze missie is om er voor te zorgen dat huidkanker eerder wordt herkend en minder vaak voorkomt door verstandig zongedrag.

Cijfers en gedrag
Jaarlijks worden meer dan 2 miljoen gevallen van huidkanker gediagnosticeerd. Een op de drie gediagnosticeerde kankers is een vorm van huidkanker. Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: 21.000 nieuwe gevallen in Nederland in 2000 tot naar schatting 37.000 in 2015, een stijging van zo’n 75%.
Er zijn hiervoor verschillende oorzaken aan te wijzen. Niet alleen hebben veel mensen huidtype I of II, maar wij zijn ook een zeer welvarende natie, welke veel en ver op vakantie gaat. Wij smeren ons in met zonnebrandcreme met betrekkelijk lage factoren en liggen graag de hele dag in de zon. Verder zijn wij niet gewend om onze huid zelf te controleren, of dat bij een dermatoloog te laten doen.

Landelijke activiteit
Op 21 mei 2011 neemt een overgroot gedeelte van de Nederlandse ziekenhuizen en huidtherapiepraktijken, verdeeld over het hele land, deel aan de Bescherm je Huid Dag. Zij zullen deze zaterdag een open dag houden tussen 11.00 – 14.00uur. Huidspecialisten geven informatie over hoe je jouw huid het beste kunt beschermen én controleren. 

Zin om mee te doen?
Geef je op voor deze open dag in een ziekenhuis bij je in de buurt via: www.beschermjehuid.com
Voor meer informatie kun je ook www.myskincheck.nl raadplegen. 

LRP – St. Melanoom

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen