Informatiebijeenkomst ‘alcohol 16min geen goed begin” in Haaren

Array

Gemeente Haaren :
Wij organiseren op 20 april 2011 in samenwerking met de GGD Hart voor Brabant en Novadic-Kentron een informatiebijeenkomst “alcohol 16min geen goed begin”.  Vertegenwoordigers van de besturen van (sport)verenigingen hebben hiervoor een uitnodigingsbrief ontvangen.

Regionaal project “alcohol 16min geen goed begin”
De 21 gemeenten in de veiligheidsregio Brabant-Noord, GGD Hart voor Brabant, Novadic-Kentron, Politie Brabant-Noord, Voedsel en Waren Autoriteit, Halt en andere partijen zijn een gezamenlijk preventieproject gestart “alcohol 16min geen goed begin”. De gemeente Haaren is één van de 21 gemeenten die deel uitmaakt van het regionale preventieproject van alcoholgebruik bij jongeren onder de 16 jaar.

Aanpak “alcohol 16min geen goed begin” gemeente Haaren
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om alcoholgebruik bij jongeren onder de 16 jaar terug te dringen en vindt het evenzeer van belang dat jongeren van 16 jaar en ouder verstandig omgaan met alcohol. Veel jongeren in onze gemeente zijn betrokken in/bij het verenigingsleven. Daarom kiezen wij in 2011 voor een collectieve benadering van de besturen van de (sport)verenigingen. Daarbij is de focus niet alleen gericht op sportverenigingen, maar ook aandacht voor verenigingen als scouting, jeugdorganisaties en carnavalsverenigingen.

Aanmelden informatiebijeenkomst
Wij willen graag samen met de Haarense verenigingen van gedachten wisselen over actuele ontwikkelingen en hun ervaringen over het alcoholgebruik onder jongeren. Wij vinden het van groot belang dat de verenigingen op 20 april 2011 aanwezig zijn. Men kan zich als vertegenwoordiger van het bestuur van de vereniging aanmelden voor deze bijeenkomst bij Michelle van Hoften. E-mailadres [email protected] of via het telefoonnummer (0411) 62 72 21.

Kijk voor meer informatie over risico’s van alcoholgebruik door jongeren op www.watalcoholmetjedoet.nl of verstuur een e- mail naar [email protected].

Brron: Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen