Nederland bedankt de zorg: nu al 8.700 bedankjes

Array

Zorgverleners in Zuid-Holland worden het meest bedankt
PGGM heeft met de campagne Nederland bedankt de Zorg al meer dan 8.700 bedankjes binnengehaald op de website www.bedankdezorg.nl. Provincie Zuid-Holland staat momenteel bovenaan met ruim 1.800 bedankjes voor zorgverleners binnen drie weken. De provincie Noord-Brabant is een goede tweede met ruim 1.600 bedankjes. Tot 6 mei kunnen de bedankjes nog ingestuurd worden.

Op de site staan duizenden hartverwarmende bedankjes voor zorgverleners in heel Nederland. Landelijk gaan veruit de meeste bedankjes naar de ouderenzorg (43%). Op elk bedankje staat een persoonlijke boodschap, zoals:
“Wat jij voor ons betekent, is met geen pen te beschrijven.”
“Ik wil je bedanken omdat je altijd aan mij en anderen denkt (maar te weinig aan jezelf!).”
“Bedankt, omdat je voor iedere client elke dag een persoonlijk feestje maakt.”

Met de actie Nederland bedankt de zorg roept PGGM alle (ex-)patienten, (ex-)clienten en hun naasten op om hun favoriete zorgverlener bedanken via www.bedankdezorg.nl. De afdeling van de genomineerde zorgverlener doet automatisch mee aan de verkiezing Beste Zorgafdeling van 2011.

Beste Zorgafdeling van 2011
Op 12 mei maakt PGGM de 10 genomineerden bekend en worden de ingezonden bedankjes bij de zorginstellingen bezorgd. Voorgaande jaren beoordeelde een onafhankelijke jury de inzendingen, maar dit jaar kan iedereen die een bedankje instuurt zelf met een aantal punten aangeven waarom de genomineerde instelling de winnaar zou moeten zijn. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 8 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Angela Groothuizen is ambassadrice van Nederland bedankt de Zorg
Angela Groothuizen heeft grote waardering voor de mensen in de sector zorg en welzijn en is daarom opnieuw ambassadrice van de campagne. Angela Groothuizen: ‘Iedereen heeft wel eens zorg nodig of kent iemand die zorg nodig heeft. Maar we staan niet vaak genoeg stil bij het werk dat de mensen in de zorg verzetten. Dit gaat verder dan alleen verzorgen. Ze bieden steun, gezelschap, troost en ze doen dit met liefde. Dat verdient grote waardering en daar moeten we echt zuinig op zijn’.

De campagne Nederland bedankt de Zorg is een initiatief van PGGM.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen