Digitale agenda voor mantelzorgers

Array

Op 20 april lanceerden gemeente Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) twee websites met een digitale agenda voor mantelzorgers: www.helpjemee.nl/utrecht en www.helpjemee.nl/umcutrecht. De gemeente en het UMC Utrecht vinden het belangrijk dat mantelzorgers goede ondersteuning krijgen bij de hulp die zij een ander geven.

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor iemand die (chronisch) ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Bijvoorbeeld de buurman die de dagelijkse boodschappen doet voor zijn buurvrouw die slecht ter been is, of de zorg voor een partner die begint te dementeren. Na een ziekenhuisopname bieden mantelzorgers vaak een vervolg aan de zorg voor de patient.

Wat is Helpjemee.nl?
Helpjemee.nl biedt een gratis digitale agenda waarin mantelzorgers zorgtaken kunnen plannen en delen. Via de website kunt u eenvoudig hulp vragen aan vrienden, familieleden of kennissen. Met het logboek en de notitiepagina’s wisselt u informatie of ervaringen uit. Helpjemee.nl biedt praktische ondersteuning aan mantelzorgers, zodat zij de zorg voor een ander kunnen blijven volhouden.

Een mantelzorger over Helpjemee: “Mijn tante heeft een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Zij is alleen en kan daarom alle hulp gebruiken die er is. Samen met vrienden en familie hebben wij een netwerk gevormd om haar te helpen.Helpjemee.nl is daarbij heel handig. Als hoofdgebruiker zet ik de taken in de agenda en de helpers kunnen hierop inschrijven. Iedereen weet waar hij aan toe is. Berichten over ziekenhuis- en artsenbezoek zet ik in het logboek. De informatie wordt zo gedeeld zonder dat er gebeld of gemaild hoeft te worden. Erg makkelijk!”

Vanaf 20 april zijn www.helpjemee.nl/utrecht en www.helpjemee.nl/umcutrecht actief. Op deze websites staat naast de digitale agenda van Helpjemee.nl ook nuttige lokale informatie over mantelzorg. Het uitgangspunt is hierbij: minder zoekwerk en meer gemak! Helpjemee.nl is ontwikkeld door Bureauvijftig en gratis te gebruiken.

Bron: UMCU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen