‘Dure’ diagnostiek en kankergeneesmiddelen: de andere kant van de ongelijkheid

0
142

In de afgelopen decennia is er veel vooruitgang geboekt in de diagnostiek en behandeling van vele soorten kanker. De levensverwachting van patienten is hierdoor toegenomen. Het aantal patienten met kanker zal echter, mede door de vergrijzing, de komende jaren fors stijgen. De ontwikkeling en het gebruik van nieuwe diagnostiek en nieuwe behandelingen zijn relatief duur en leggen een groot beslag op de beschikbare financiele middelen in de gezondheidszorg.
Nieuwe mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de moleculaire diagnostiek, cytogenetica, ‘biologicals’ en het toepassen van ‘personalised therapy’. Met ‘personalised therapy’ wordt bedoeld het afstemmen van de behandeling op de kenmerken en de respons van de tumor, maar ook op klinische kenmerken van patienten.

Lees hier meer over het mini-symposium en de oratie van Carin Uyl-de Groot op 20 mei 2011.

Bron: EUR

Vorig artikelWebsite over slapeloosheid
Volgend artikelBlauwdruk voor langdurige bescherming tegen malaria
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.