Gezond eten, gewoon doen

Iedereen kent ze, de wonderdieten van bijvoorbeeld Sonja Bakker, dr. Frank en Atkins. Je valt er snel flink wat kilos mee af. Enkele maanden later echter zit je meestal weer op het oude gewicht of er zelfs boven. Deze dieten werken dus niet, en ze hebben ook geen wetenschappelijke onderbouwing. Je krijgt gewoonweg te weinig eten binnen, en het lichaam kan daar niet tegen.De voedingswetenschap heeft genoeg van die mooie beloftes van dieetgoeroes. Het is tijd voor een tegengeluid. Er zijn namelijk gezonde eetpatronen, die wel vol te houden zijn, lekker zijn en voldoende calorieen hebben. Gezond eten, gewoon doen van voedingshoogleraar Frans Kok en wetenschapsjournalist Broer Scholtens geeft handwijzers voor zon gezond eetpatroon en voorbeelden voor recepten die hierbij horen. Het is een kwestie van met kennis aan tafel gaan. De nadruk ligt niet op het verliezen van kilos maar op het gezond op gewicht houden van je lichaam. Er wordt besproken hoeveel je moet eten, welke eetkeuzes de voorkeur hebben en waarom die gezond zijn. Uit een voedingsexperiment dat is uitgevoerd blijkt hoe snel het lichaam reageert op een ongezond eet- en beweegpatroon.Gezond eten met voldoende calorieen en bewegen staan centraal, of je nu wilt afvallen of niet. Gezond eten, gewoon doen!

Frans Kok (1950) is hoogleraar voeding en gezondheid en hoofd van de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit. Hij studeerde voeding in Wageningen en epidemiologie aan Harvard University in de Verenigde Staten. Hij doet onderzoek op het gebied van voeding, preventie van ziekten, eetgewoonten en overgewicht. In 2006 was hij voorzitter van de commissie Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef over technologie, btawetenschappen, medisch en farmaceutisch onderzoek en over voeding en consumentenproducten.

Auteur
Frans Kok , Broer Scholtens
Illustrator
Bart van den Tooren
Taal
Nederlands
Vertaald uit het
Nederlands
Afmetingen
210x11x241 mm
Gewicht
507 gr
Druk
1
ISBN10
903513625X
ISBN13
9789035136250

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen