Taskforce Life Sciences Park Oss hervat overleg

Array

Nieuwe voorstellen kunnen ingediend worden tot en met 16 mei
De Taskforce Life Sciences Park is 22 april jl. bij elkaar gekomen om de recente ontwikkelingen bij MSD-Organon en de mogelijke gevolgen daarvan voor het concept business plan voor een Life Sciences Park te bespreken. Daarbij is besloten om een tweede oproep te doen om voorstellen in te dienen voor het opzetten van nieuwe activiteiten op een eventueel Life Sciences Park in Oss.

De directie van MSD-Organon heeft op 7 april jl. bij de Ondernemingsraad van MSD- Organon een adviesaanvraag ingediend voor een geplande reorganisatie van de R&D-activiteiten in Oss en Schaijk, waarbij de oprichting van een Development Center beoogd wordt. Volgens Hans Kortlever, voorzitter van de Taskforce Life Sciences Park, is met het indienen van een adviesaanvraag een nieuwe situatie ontstaan in Oss. “De Taskforce stelt zo snel mogelijk vast of en hoe het beoogde Development Center in combinatie met alle voorstellen voldoende basis biedt voor een Life Sciences Park.”

De Taskforce zal de onafhankelijke Adviescommissie vragen te adviseren over de levensvatbaarheid van alle voorstellen in combinatie met het beoogde Development Center en MSD’s overige activiteiten in Oss. Inmiddels heeft de onafhankelijke adviescommissie al advies uitgebracht aan de Taskforce over de tientallen voorstellen die vóór 18 oktober 2010 zijn ingediend. “De recente ontwikkelingen in Oss geeft andere mensen mogelijk aanleiding om nog een voorstel in te willen dienen”, aldus Kortlever. “Daarin wil de Taskforce graag voorzien”.

Sinds oktober 2010 begeleidt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) de indieners van voorstellen met business planning. Alle voorstellen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Voor meer informatie en voor het indienen van een voorstel is de website www.lifesciencespark.nl in gebruik, hier is ook informatie te vinden over hoe een onderneming op te starten. Voorstellen kunnen tot en met 16 mei 2011 via de website van het informatiecentrum ingediend worden. Het secretariaat van het informatiecentrum is gevestigd bij de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in Tilburg.

 

Over de Taskforce ‘Life Sciences Park Oss’’

De Taskforce is opgericht om vorm, inhoud en richting te geven aan de inventarisatie van de mogelijkheden voor een ‘Life Sciences Park Oss’. De leden van de Taskforce sturen een projectteam en werkgroepen aan en nemen besluiten om de inventarisatie te voltooien. Het is een initiatief van het lokale bestuur van MSD in Nederland.

De leden van de Taskforce zijn:

  • Hans Kortlever (voorzitter) – Senior Vice-President en Regionaal Directeur voor Midden-Europa, MSD
  • Hugo Hurts – Directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie, Ministerie   Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Bert Pauli – Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant (VVD); Portefeuille: Economische Zaken en Bestuur
  • Jasper Wesseling – Waarnemend Directeur Industrie en Diensten, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie
  • Jan van Loon – Wethouder Gemeente Oss; Portefeuille: Economie, Cultuur en Financien
  • Benno van Dongen – Partner, Roland Berger Strategy Consultants
  • Jan Pelle – Directeur N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)

 

Bron:  Gemeente Oss, Ministerie van Economische Zaken, Provincie Noord-Brabant, MSD en BOM.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen