Interventies Centra Jeugd en Gezin sluiten niet op elkaar aan

Array

Sinds 2005 zijn  Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) steeds meer gaan werken met wetenschappelijk bewezen interventies. Vijf interventies en programma’s bestaan er thans die veel voorkomen, te weten 1. Samen Starten 2. Signs of Safety 3. Tripple P 4. VOBO-Z ofwel SPARK en 5. Strength and Difficluty Questionnair (SDQ). Met behulp van deze vijf programma?s is vrijwel het totale CJG-werk aan screening van opvoed- en opgroei problemen, diagnostiek, opvoedondersteuning en vroegtijdige onderkenning van kindermishandeling af te dekken.

Waar ik in mijn onderzoekswerk en Masterclasses niet uitkom, is de vraag hoe ik deze vijf moet verbinden. In de epidemiologie heet dit vraagstuk callibreren: hoe en wanneer ga ik van de ene vragenlijst over op de andere? Bij het openbaar vervoer staat mijn probleem bekend als overstappen van de ene naar de andere lijn. Beste lezer uit CJG-land, worstelt u ook met dit probleem? Heeft u al een begin van de oplossing? Zo ja, stuur dan een mail naar ondergetekende op [email protected]

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen