Nieuwe Maasstad Ziekenhuis opent op 17 mei

Array

Verhuizing Maasstad Ziekenhuis 17 mei 2011
Met het nieuwe Maasstad Ziekenhuis, gelegen pal naast het NS-station Rotterdam-Lombardijen, zijn de inwoners van Rotterdam-Zuid en de omliggende gemeenten verzekerd van een ‘state-of-the-art’-ziekenhuis. Het ziekenhuis, dat op 17 mei de deuren opent, speelt in op alle zorgvragen.

Het ziekenhuis is vooral een prettige plek om te verblijven voor patienten, medewerkers en bezoekers. Zo zijn er prachtige binnentuinen aangelegd. Vooral voor patienten is dat belangrijk, want: wie zich prettig voelt, is snel weer beter. Veel aandacht in het ontwerp is uitgegaan naar comfort voor de patienten. Dit is terug te zien in veel lichtinval door grote ramen, symmetrie en overzicht. Het nieuwe Maasstad Ziekenhuis maakt deel uit van de Zorgboulevard, een uniek gebied met winkels, kantoren en extra medische voorzieningen zoals een revalidatiecentrum, psychiatrie, geboortehotel en huisartsenpost.

Kom met het openbaar vervoer naar het nieuwe Maasstad Ziekenhuis! De wegwijzers in het ziekenhuis zijn voor iedereen duidelijk, maar de weg naar het ziekenhuis is net zo makkelijk. Met het openbaar vervoer komt u gemakkelijk en snel naar het nieuwe Maasstad Ziekenhuis.

Bij station Rotterdam-Lombardijen stoppen diverse trams, bussen en treinen. Vanaf hier is het nieuwe Maasstad Ziekenhuis op loopafstand te bereiken. In de reisplanner kunt u direct uw reis plannen naar het ziekenhuis. Wilt u gebruik maken van het openbaar vervoer, dan dient u in de meeste gevallen in het bezit te zijn van een OV-chipkaart. Vergeet dan niet om in en uit te checken.

Welke lijnen komen langs het nieuwe Maasstad Ziekenhuis?
* RET-tramlijnen 2 en 20;
* RET-buslijnen 70, 71 en 76;
* Arriva-buslijnen 90, 91, 92, 163 en 190
* Q-buzz-buslijnen 143, 144, 145 en 183
* Nederlandse Spoorwegen (station Rotterdam-Lombardijen)

Bezoekadres Maasstad Ziekenhuis
Maasstadweg 21
3079 DZ Rotterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen