50.000e deelnemer aan medisch onderzoek LifeLines

Array

Gisteren  is de 50.000ste deelnemer begroet van het grote medische onderzoek LifeLines. LifeLines is het grote wetenschappelijk onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen dat minimaal dertig jaar lang de ontwikkeling in gezondheid volgt van in totaal liefst 165.000 personen in Noord-Nederland. Het UMCG werkt in dit onderzoek nauw samen met de noordelijke huisartsen. Op dit moment vindt het onderzoek plaats op elf verschillende locaties in Noord-Nederland. Doordat er nu elf onderzoeklocaties zijn, gaat het aantal deelnemers snel omhoog. Nog maar in december 2010 was de 40.000ste LifeLines-deelnemer, zodat in ongeveer vier maanden tijd 10.000 nieuwe deelnemers zijn onderzocht.

Het LifeLines-onderzoek vergroot de kennis over en het inzicht in het ontstaan van ziekten; hierdoor wordt preventie beter en eerder mogelijk. LifeLines zal meer duidelijkheid geven over de vraag hoe mensen op een gezonde manier ouder kunnen worden. Het UMCG is de eerste organisatie in Nederland die een medisch onderzoek van deze omvang uitvoert. Het onderzoek is eind 2006 gestart. Het streven is om eind 2011 de 75.000ste deelnemer te ontvangen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen