Grootschalige asbestinventarisaties op scholen van start

Array

Veel scholen grijpen tijdens deze meivakantie hun kans om hun lege gebouw op asbest te laten controleren. Uit recent onderzoek blijkt dat in een kwart van de schoolgebouwen asbest is verwerkt. Veel schoolbesturen nemen nu hun verantwoordelijkheid en laten een inventarisatie uitvoeren.

Dat de belangstelling zo groot is, verbaast Robbie Höll, één van de initiatiefnemers van asbestopschool.nl en directeur van ingenieursbureau Oesterbaai, niet. “De belangstelling is groot. In totaal gaat het nu al om 89 scholen in Nederland en tien staatsscholen op Bonaire”, zegt Höll.

Medio januari werd Nederland opgeschrikt door een documentaire van Zembla, waarin onder andere bleek dat 75 procent van de Nederlandse basisscholen geen zicht heeft op de aanwezigheid van asbest in het gebouw. De uitzending leidde ook in politiek Den Haag tot discussie en zeer onlangs heeft de Tweede Kamer besloten dat alle scholen in Nederland uiterlijk in juli 2012 een asbestinventarisatie moeten laten uitvoeren.

Het collectief asbestopschool.nl, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en brancheverenigingen, is deze week begonnen aan een groot aantal asbestinventarisaties op scholen in Nederland en op Bonaire. De inventarisaties vinden plaats in samenwerking met de vereniging voor openbaar onderwijs VOS/ABB en de Besturenraad, het centrum voor christelijk onderwijs. Beide organisaties hebben een raamovereenkomst met asbestopschool.nl getekend, waarmee aangesloten scholen tegen speciaal tarief een gedegen inventarisatie kunnen laten uitvoeren.

Dit is een origineel bericht van Pauw, Sanders, Zeilstra & Van Spaendonck

Bron: ANP
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen