Onderzoek naar antidepressiva en seksuele klachten

Array

Antidepressiva behoort tot ̩̩n van de meest voorgeschreven geneesmiddelen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat als gevolg van het gebruik hiervan 22 Р60% van de vrouwen seksuele problemen krijgt of dat bestaande seksuele problemen verergeren. Lybrido, onderdeel van het wetenschappelijke onderzoeksbureau Emotional Brain te Almere, doet onderzoek naar deze verschijnselen.

De focus bij het onderzoek ligt met name op de meest voorkomende klachten: een verminderd seksueel verlangen en verminderde seksuele opwinding. In de studie worden medicijnen voor beter seksueel functioneren onderzocht. Dit gebeurt zowel in het onderzoekscentrum als in de thuissituatie.

Voor meer informatie over onze onderzoeken kunt u terecht op www.lybrido.nl.

Recente artikelen