Geke Hospers benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie

Array

Dr. G.A.P. Hospers is per 1 april benoemd tot hoogleraar in de Medische Oncologie, in het bijzonder translationeel onderzoek en therapie van tumoren van het maag-darmkanaal, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Geke Hospers (Dalen, 1958) studeerde biochemie en geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1989 promoveerde zij aan de RUG tot Doctor in de Medische Wetenschappen op het proefschrift “Mechanisms and circumvention of cellular resistance to cisplatin.” Hospers heeft vervolgens de opleiding tot internist en medisch oncoloog gevolgd. Sinds 1995 is zij als medisch oncoloog verbonden aan de afdeling Medische Oncologie van het UMCG.

Prof. dr. G.A.P. Hospers zal binnen de afdeling Medische Oncologie werkzaam zijn. Haar leeropdracht is het bestuderen van nieuwe aangrijpingspunten ter verbetering van de selectie voor behandeling van patienten met kanker en in het bijzonder voor patienten met gastrointestinale tumoren.

Bron: RUG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen