Ketenzorg in Zeeland staat op 11 mei centraal

Array

Zeeuws-Vlaanderen is een regio waar bijzondere vormen van samenwerking zijn gerealiseerd op het gebied van de gezondheidszorg. Ondergetekende heeft regelmatig contacten aldaar. In rust en zonder publiciteit worden daar prachtige zorginnovaties uitgeprobeerd. Alle zorgaanbieders (eerstelijn, ziekenhuis en ouderenzorg) vallen er onder één Raad van Bestuur van de zorgketen ZorgSaam. Hierdoor kan in een dunbevolkt gebied met beperkte middelen toch hoogwaardige zorg verleend worden.

De kansen en bedreigingen van krimp en ontgroening van de streek worden gezamenlijk aangepakt. De Zeeuws-Vlaamse zorgverleners kunnen op deze manier ook in de toekomst goede zorg blijven garanderen. In het symposium ‘Delen om te kunnen groeien’ op 11 mei maakt u kennis met de structuur en de cultuur van de Zeeuws-Vlaamse gezondheidszorg en laten ze zien waar samenwerking tussen organisaties binnen en buiten het veld van de gezondheidszorg toe kan leiden. Wilt uj naar dit congres, surf dan naar www.zorgsaam.org lees de brochure, meld u aan en ontmoet de prachtigste innovaties.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen