Arts en Zorg en PharmaPartners bieden eerstelijnszorg totaaloplossing voor Business Intelligence

Array

Arts en Zorg, aanbieder van en dienstverlener in de geïntegreerde eerstelijnszorg, heeft een lange termijn samenwerkingsovereenkomst getekend met PharmaPartners, een toonaangevende ICT-dienstverlener in de gezondheidszorg. Samen bieden zij zorggroepen en geïntegreerde eerstelijnsinstellingen een totaaloplossing voor Business Intelligence.
Informatie voor sturing en verantwoording
De eerstelijnsgezondheidszorg speelt een belangrijke rol bij het beheersbaar houden van de kosten van de Nederlandse zorg. Om hieraan invulling te kunnen geven, werken zorgverleners in de eerste lijn meer samen. Huisartsen vervullen in toenemende mate een regiefunctie. Zorgverzekeraars ondersteunen dit, maar vragen wel inzicht in de kosten en kwaliteit van de geleverde zorg. De financiering wordt steeds vaker gekoppeld aan behaalde resultaten.
Om sturing te kunnen geven aan de zorgprocessen en verantwoording af te leggen aan zorgverzekeraars, hebben organisaties in de eerstelijnszorg informatie nodig. De totaaloplossing voor Business Intelligence die Arts en Zorg en PharmaPartners samen bieden, voorziet in deze behoefte.
Vakkundige ondersteuning
PharmaPartners is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS) en biedt samenwerkende zorgverleners in de eerstelijn met het eHealth Information Concept toegang tot betrouwbare, actuele en complete informatie. Het huisartsinformatiesysteem Medicom® is hier onderdeel van. Het ondersteunt meer dan 2.200 huisartsen en een groot deel van de Nederlandse gezondheidscentra bij het leveren van doelmatige, kwalitatief hoogwaardige zorg, waarin de patiënt centraal staat.
“PharmaPartners biedt eerstelijnsorganisaties al langer de mogelijkheid cijfers te genereren voor interne sturing en verantwoording naar verzekeraars. Omdat onder klanten behoefte bestaat aan vakkundige ondersteuning bij het bewerken van deze informatie, is samenwerking gezocht met Arts en Zorg”, aldus Marcel Breeman, directeur van PharmaPartners.

Complete dienstverlening
Dankzij de samenwerking met Arts en Zorg kunnen eerstelijnsorganisaties de gegevens die uit Medicom worden gegenereerd, eenvoudig laten verwerken tot hoogwaardige managementrapportages. Arts en Zorg verzorgt de totale dienstverlening op het gebied van managementinformatie en het meten van resultaten (prestatie-indicatoren).
De klant krijgt complete rapportages, waar hij real-time bij kan om zo nodig de praktijkvoering en inhoudelijke zorg bij te sturen. Aanpassingen en specifieke wensen in
rapportages kunnen snel worden opgeleverd. “Als partners bieden we een uitstekend en compleet pakket aan Business Intelligence oplossingen, afgestemd op de behoeften van de klant. Dit hebben we al laten zien in de praktijk”, aldus Amon van den Borg, algemeen directeur Arts en Zorg.

Over Arts en Zorg
Arts en Zorg is een innovatieve organisatie van geïntegreerde eerstelijnsgezondheidscentra, waarin huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en psychologische zorgverleners nauw met elkaar samenwerken. Arts en Zorg biedt daarnaast Customer Service oplossingen op het gebied van Business Intelligence en Management Consulting, met als doel het behalen van betere resultaten in de gezondheidszorg op het gebied van samenwerking, kwaliteit en praktijkvoering.
De Business Intelligence oplossingen van Arts en Zorg bieden op maat gesneden mogelijkheden op het gebied van management- en zorgrapportages. Daarmee kunnen alle medewerkers en zorgverleners informatie effectief gebruiken en de geleverde zorg, dienstverlening en bedrijfsvoering verbeteren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen