Can you feel my pain

“CAN YOU FEEL MY PAIN?” is een Europese bewustmakingscampagne ontwikkeld en gefinancierd door Pfizer Limited in samenwerking met toonaangevende patientenverenigingen en maatschappelijke organisaties uit heel Europa.

Een op vijf volwassenen in Europa leeft met chronische pijn. Chronische pijn is beschreven als pijn die langer dan drie maanden aanhoudt en ondraaglijk kan zijn, waardoor alledaagse activiteiten moeilijk en soms zelfs onmogelijk worden. Onderzoek toont aan dat veel mensen met chronische pijn in stilte lijden. Deze ernstige aandoening blijft vaak onbegrepen, wordt verkeerd gediagnosticeerd en niet juist behandeld.

Het is tijd om dit te veranderen en uw stem te laten horen. Pfizer en een aantal toonaangevende patientenverenigingen en maatschappelijke organisaties in heel Europa hebben de krachten gebundeld om op te roepen tot echte verandering met de campagne “Can You Feel My Pain?”.

Hoe kunt u helpen?
Hieronder vindt u de vijf belangrijke rechten waarvan wij vinden dat ze de kwaliteit van leven van mensen met chronische pijn zullen helpen verbeteren. De vijf rechten zijn ontwikkeld door patientenverenigingen en maatschappelijke organisaties die mensen met pijn uit heel Europa vertegenwoordigen, in samenwerking met Pfizer.

Vertel uw vrienden, familie en buren over deze campagne en zorg ervoor dat ze deze steunen door naar deze pagina te surfen en hun steun te betuigen. U bent mogelijk ook geinteresseerd in de  Facebook-pagina van “Can You Feel My Pain?” en in een initiatief om de betekenis van chronische pijn vast te leggen via Flickr.

Sponsored by: Pfizer Limited in samenwerking met toonaangevende patientenverenigingen en maatschappelijke organisaties uit heel Europa.

Bron:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen