Vakbonden tegen ontslagen bij GGZ WNB

Array

De vakbonden zijn woedend op GGZ Westelijk Noord-Brabant in Halsteren. Ze zijn het niet eens meey het gedwongen ontslag van 37 medewerkers, dat deze week is aangekondigd. De bonden gaan daarom een gezamenlijke brief sturen naar UWV Werkbedrijf met het verzoek, de aanvraag tot collectief ontslag af te wijzen.  Het psychiatrisch ziekenhuis kwam in financiele nood geraakt doordat de organisatie jaren achtereen ongecontroleerd groeide, zowel in het personeelsbestand als het aantal behandelingen. En dat terwijl Vrederust veel van die behandelingen niet kreeg vergoed van verzekeraars. Ex-staatssecretaris Martin van Rooijen werd vorig jaar als tijdelijk topman aangesteld om orde op zaken te stellen. Hij kondigde in december een reorganisatie aan waarbij de banen van 151 medewerkers werden geschrapt.

De meeste mensen zijn op andere interne vacatures herplaatst of hebben elders werk gevonden. Het laatste groepje van 37 wacht nu ontslag. Volgens de bonden deze ontslagen vermeden kunnen worden als GGZ WNB zich beter had ingespannen, ander werk te vinden.
In het sociaal plan afgesproken is dat er geen ontslagen zouden vallen indien per 1 maart minstens de helft van de banenreductie gerealiseerd zou zijn.Een woordvoerder van GGZ WNB laat aan BN de Stem weten dat de ontslagen, door de financiele situatie, onvermijdelijk zijn. GGZ WNB moet voldoen aan de eis van financier ABN Amro om snel weer rendabel te worden.

bron: bndestem.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen