‘Sint-Maarten-Classic’ kaas Lidl teruggehaald wegens Listeria monocytegenes besmetting

Array

Uit voorzorg roept Belgomilk Cvba consumenten op, om de ‘Sint-Maarten-Classic’ sneden kaas 200 gram, gekocht vóór 11 mei 2011, niet te gebruiken en weg te gooien. In Nederland is dit product verkocht bij Lidl.

Bij microbiologische controles door de  kwaliteitsdienst van Belgomilk Cvba, kaasmakers (Moorslede, Belgie) is de aanwezigheid van Listeria monocytegenes vastgesteld in een aantal loten kaas. Symptomen van besmetting met deze bacterie  zijn maag- en darmklachten als buikloop, braken en buikpijn, vaak gepaard gaande met koorts. Deze symptomen kunnen erger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen. In geval van twijfel wordt aangeraden een dokter te raadplegen.

Na onderzoek en in overleg met het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen in Belgie) is besloten tot het uit de handel nemen van de betrokken producten.

Consumenten die in het bezit zijn van ’Sint-Maarten-Classic’ sneden, 200 gram, aangekocht vóór 11 mei 2011, kunnen dit product naar de winkel terugbrengen en krijgen het volledige bedrag retour, ook zonder kassabon.

Meer informatie:

De in dit bericht opgenomen informatie is gebaseerd op de melding van het betrokken bedrijf. Voor meer informatie wordt u vriendelijke verzocht contact op te nemen met bovengenoemd bedrijf.

De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.
Bron: nVWA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen