Stop geweld tegen hulpverleners

Array

17 mei grootse lancering van www.hulpvoorhulpverleners.nl dé digitale schouderklop voor hulpverlenend Nederland
“Hulpverleners aangevallen”, “Geen respect voor hulpverleners” zomaar twee willekeurige koppen uit recente kranten. Als we niet oppassen, gaan we deze koppen normaal vinden en gezien de frequentie waarin ze voorkomen lijkt dat niet onmogelijk. Tijd om actie te ondernemen!

Daarom lanceren we op 17 mei een website hulpvoorhulpverleners.nl . Iedereen kan daar zijn schouderklop plaatsen voor hulpverlenend Nederland. De band Helder heeft een song ‘Stiller dan ooit’ geschreven, opgedragen aan reddingswerkers. Lancering: 17 mei Het Plein Den Haag van 13.00-14.00 uur

Want
Hulpverleners hebben geen rugdekking in hun werk en worden te vaak aangevallen; maar liefst 71% van de politiemensen, ziekenhuispersoneel en conducteurs heeft te maken met agressie. 1 op de 5 agenten kampt met psychische problemen. Het goede nieuws is, dat blijkt uit onderzoek de impact van nare incidenten kleiner is wanneer er rugdekking is vanuit de organisatie en samenleving. We kunnen meer betekenen voor onze hulpverleners dan we denken, door massaal achter hen te staan! Gelukkig staan we daarin niet alleen; er zijn al toezeggingen van fractievoorzitters, kamerleden en bewindslieden, waaronder Alexander Pechtold, Magda Berndsen en Jeanine Hennis-Plasschaert. Verder is er een steunbetuiging van Annemarie Joritsma burgemeester van Almere en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ook verschillende artiesten geven een schouderklop.

Activiteiten
– De band Helder brengt 17 mei een song uit opgedragen aan hulpverleners. Deze is te zien op Yo Tube en i-Tunes. Het lied is getiteld ‘Stiller dan ooit’.
– Op 17 mei van 13.00-14.00 uur op Het Plein te Den Haag, zullen bewindslieden en kamerleden hun steunbetuiging plaatsen op www.hulpvoorhulpverleners.nl. Daar is tevens gelegenheid de initiatiefnemers en ervaringsdeskundigen te interviewen.

Veiligheid maken we samen. Wanneer we onze eigen hulpverleners in de kou laten staan, wie zorgt er dan voor onze veiligheid?

 

Site voor steunbetuigingen en support:

http://hulpvoorhulpverleners.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen