Canada ontwerpt ketenzorg voor 2030

De Canadese provincie Alberta heeft een beleidsplan in voorbereiding voor onder meer patienten met diabetes, COPD, CVA en voor kwetsbare ouderen. Het bestuur van de provincie baseert dat plan op
1. Innovatieve voorbeelden van dit moment
2. Demografische ontwikkelingen
3. Beschikbare arbeidskrachten in 2030
4. Te verwachten beschikbare financiele middelen en
5. De aanwezigheid van vele vormen van telezorg en van één elektronisch gezondheidsdossier.

Zesdejaars geneeskundestudent Emma van Bussel loopt deze weken een co-schap in Alberta. Zij en haar begeleider aldaar informeerden ondergetekende over de voorbereiding van dat plan. Het co-schap van Van Bussel is van betekenis voor de Internationale Masterclass over beleid en zorg voor ouderen en chronische zieken,  die het Julius Centrum organiseert in de provincie Alberta, en wel in de plaatsen Calgary en Edmonton. Die studiereis duurt van 1-8 oktober.

Wilt u kennisnemen van het voeren van innovatief beleid en van goede praktijkvoorbeelden voor diverse groepen mensen met een chronische aandoening? Surf dan naar www.integratedcare.org, klik op ‘Masterclasses,’ neem het voorlopige programma door en meld u aan. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar studiereis organisator Clarine Sies op [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen