Neelie Kroes: Voortaan recht op zorg in Europa

Array

“Vanaf 24 april hebben alle burgers in Europa recht op zorg, ongeacht het land waar zij zich bevinden. Regeringen en zorgverzekeraars mogen niet weigeren hun ingezetenen of verzekerden te betalen als die zich in het buitenland bevinden. Voor het eerst heeft de EU een beslissing genomen over Volksgezondheid. Op 24/4 is er een historische stap gezet.”

Woorden van deze strekking sprak Euro-commissaris Neelie Kroes bij de opening van het WoHiT congres 2011 te Budapest. Hierbij staat WoHiT voor World of Health and Information Technology. Dit congres vond plaats van 10 tot 12 mei, trok 2300 deelnemers, waaronder ondergetekende, uit 60 landen.

Tot zover dit bericht. Wat ik niet weet, is of het genoemde besluit gevolgen heeft voor de Nederlandse bestaande praktijk. Ook andere Nederlanders in Budapest konden daar geen hoogte van krijgen. Als u dat weet, nieuwsbrieflezer,  stuurt u dan een mail naar [email protected]?

Guus Schrrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen