Overgewichtreductie is niet alleen een uitdaging van diëtisten

Array

Op 2 mei stond op deze site een bericht (zie ook  www.unitzorginnovatie.nl doorklikken op ‘Nieuwsbrieven’) met de kop “Dietisten, waar blijven jullie? Vorig week reageerde Marleen de Bruin hierop. Zij benadrukte het imago-probleem van deze beroepsgroep. Gerry de Valk – Hoving is directeur van Liv voeding- & leefstijladvies, waarbij 120 dietisten zijn aangesloten. Zij schrijft onder meer: “(…) Natuurlijk, wij kennen ook de dietisten met het belerende vingertje die hun adviezen nog steeds op dezelfde manier geven als 25 jaar geleden. Maar zulke huisartsen kennen we ook. Of zulke fysiotherapeuten of internisten. (…)

Doordat we vrijwel landelijk werken, zien we ook dat het samenwerken tussen zorgprofessionals nog niet zo simpel is. Dat kan komen door de manier waarop het geld wordt verdeeld, maar vaak komt het ook omdat we met elkaar moeten leren hoe samen te werken. Komt bij dat iedereen verstand denkt te hebben van goede voeding. Dus denkt de praktijkondersteuner, ach – ik geef toch zelf even wat advies? Wij zien genoeg patienten op onze spreekuren die met goedbedoelde adviezen het verkeerde bos in zijn gestuurd. (…) En laten we ook even vaststellen dat het probleem van het toenemende overgewicht niet alleen de uitdaging voor dietisten is maar voor alle zorgprofessionals.” Tot zover Gerry de Valk-Hoving.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen