Sociaal Cultureel Planbureau introduceert kwetsbare oudere op 1 juli

Array

“Kwetsbaarheid bij ouderen is een proces van het opeenstapelen van lichamelijke, psychische en/of sociale tekorten in het functioneren, dat de kans vergroot op negatieve gezondheidsuitkomsten zoals functiebeperkingen, opname en vroegtijdig overlijden. Het aantal kwetsbare 65-plussers bedraagt thans 700.000. Dat neemt toe tot één miljoen in 2030.” Met deze woorden introduceert het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) haar rapport ‘Kwetsbare ouderen in de praktijk’.

De vlot geschreven journalistieke versie van het dikke rapport  omvat 64 pagina’s en behandelt thema’s zoals ‘de rol van leefstijl, omgeving en persoonlijkheid,’ ‘de invloed van sociaal-economische status,’ ‘wonen en zorg’ en ‘zorg voor de (meest) kwetsbaren. Op vrijdag 1 juli licht hoofdauteur dr. Cretien van Campen het SCP-rapport toe. Hij doet dat tijdens het 5e congres over ‘Recente, lokale, regionale, nationale en internationale ontwikkelingen in de chronische zorg’ te Utrecht. Het SCP heeft gratis (!) exemplaren ter beschikking gesteld voor de naar verwachting 300 congresdeelnemers.

Wilt u weten hoe het SCP denkt over kwetsbare ouderen? Wilt u bovendien weten wat er in andere regio’s en gemeenten is gebeurd of gaat gebeuren? Wilt u kiezen uit 22 workshops en vier beroemde plenaire sprekers aanhoren? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl, klik door op ‘Aankomende congressen’ en meld u aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen