Zeeland ordent interventies van Centra voor Jeugd en Gezin

Array

Op 9 mei  stond op deze site een bericht(zie  ook www.unitzorginnovatie.nl doorklikken op Nieuwsbrieven) met als kop “Interventies Centra Jeugd en Gezin sluiten niet op elkaar aan”. Paul Kromkamp is directeur van Working Solutions en betrokken bij CJG’s in Zeeland.  Hij mailt: “Het bericht over de diverse interventies in de CJG’s triggerde mij.

Mijn keuze tussen Signs of Safety en Tripple P is de volgende. Ik zie Signs of Safety als de schil. Met behulp van SofS maak je met zijn allen een plan, liefst via een familienetwerkberaad. Onderdeel van dat plan kan zijn dat er gerichte opvoedingsondersteuning gewenst is. Dat kan dan bijvoorbeeld via een van de Tripple P programma’s gebeuren. Als het gaat om een pasgeborene, is Samen Starten wellicht geboden. SPARK en de SDQ zie ik voor in de keten: via deze vragenlijsten kunnen de zorgen in beeld komen, die vervolgens leiden tot een familienetwerkberaad, waar middels SofS de zorgen en de volgende stappen in beeld worden gebracht. Zo tracht ik  eenheid te brengen in de verzameling interventies en benaderingen van de Zeeuwse CJG’s.”

Tot zover Paul Kromkamp. Op 30 vrijdag 30 september organiseren het Nederlands Jeugd Instituut, het Julius Centrum, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten tezamen met alle beroepsorganisaties van jeugdsprofessionals, GGD Nederland en ZonMw een  congres over recente professionele, wetenschappelijke  en bestuurlijke ontwikkelingen. Aan de orde komt ook de samenhang van alle signalerings-, diagnostische en behandelings interventies die jeugdprofessionals gebruiken. Noteer alvast de datum.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen